Guide til Sri Lanka DEL 2

Del 1:   Praktisk informasjon:   Planlegg en reise til Sri Lanka.
Del 2:   Dette må du få med deg:    De viktigste severdighetene.
Del 3:   Til lands, til vanns og i luften:    Flotte naturopplevelser.
Del 4:   Sand mellom tærne:    De beste strendene.
Del 5:   Den beste måten å oppleve Sri Lanka på:    Rundreiser.De viktigste severdighetene på Sri Lanka.

Sri Lanka har det meste. Fra lange deilige sandstrender, til endeløse teplantasjer, vannfall, regnskog og fjellandskap. En rik kulturarv, spennende historie, godt bevarte kulturminner og et fantastisk dyreliv er lett tilgjenglig.
1    STRENDENE: Store deler av Sri Lankas kyst er dekket av nydelige sandstrender, så her finnes det utallige muligheter for deilige badeferier. Min personlige favoritt er livlige Hikkaduwa, men det finnes også strender som er mer øde, strender kun for surfere, strender perfekt for de på bryllupsreise mm. Les mer om de beste strandstedene i Del 4: Sand mellom tærne: De beste strendene.


2    SAFARI I YALA: En av de største nasjonalparene i landet, med mulighet til å se leopard, leppebjørn, elefanter, krokodiller, vannbøfler, påfugler, øgler og mye, mye mer. 3    GALLE: I denne gamlebyen (fort omkranset av murer) bygget av portigisertne på 1500-tallet finner du i dag en flott utsikt over havet og koselige handlegater med unike små butikker.


4    HØYLANDET: Det er lett å forelske seg i kysten og de mange herlige sandstrendene, men du har ikke sett Sri Lanka før du har tatt turen til høyden! Sett av noen dager til en kjøretur i dette området og du kan besøke tefabrikker, se uendelige teplantasjer, fjell og fossefall. Området Ella, Nuwara Eliya, Hatton og Kandy anbefales.


5    KANDY: I dene sjarmerende storbyen i høyden, kan du besøke det kjente tanntampelet og botanisk hage, før du avslutter kvelden med en klassisk kandiansk danseforestilling.
 


6     TOGTUR I HØYLANDET: Bli med på en av kanskje verdens flotteste togreiser mellom Ella og Nanu Oya, eller videre til Kandy. Togene er gamle og går sakte, men med utsikt over fjell, fossefall og teplantasjer så langt øyet rekker, så gjør jo ikke det noe!


7    SIGIRYA: En av de mange kulturminnene på UNESCOs verdensarvliste. Ta beina fatt og gå de mange trappetrinnene til toppen av den enorme «Løvesteinen» og nyt en fantastisk utsikt på toppen. Underveis kan du se de kjente hulemaleriene.


8    STYLTEFISKERNE: Disse har blitt nærmest et ikon for Sri Lanka og er av de mest vanlige motivene på malerier, trefigurer og andre souvernirer. Norge har elg i solnedgang, her har vi styltefiskerne!


9     ELLA: Denne koselige fjellbyen kan brukes som base for opplevelser i det vakre høylandet. Bildet er fra toppen av "little Adams Peak", en populær enkel topptur. Det tar kun et par timer å gå opp, knipse selfie, og gå ned igjen. 
10   TEPLUKKERE: Besøk teplantasjer og fabrikker og se hvordan den verdenskjente Ceylon-teen produserers. I tilegg bør du selvsagt drikke så mye som du kan av den herlige drikken mens du er i landet. Sri Lankerne serverer den gjerne med store menger melk og sukker.


Og helt utenfor lista, men kanskje det viktigste, de som bor i landet. Det er kanskje en klisjé, men ingen severdigheter underveis på en reise gjør mer inntrykk enn menneskemøtene, og Sri Lanka er inget unntak. «The spice addicted, cricket crazy and tea drinking people of Sri Lanka are famed for big smiles and a bigger heart»
Tilslutt, nevner jeg noen severdigheter til som du kan få med deg hvis du har god tid i landet:
  • Dambulla grottetempel: Består av fem grotter med enorme flater med malerierog Buddha-statuer.   
  • Polonnaruwa: Sri Lankas middelalderhovedstad er et imponerende syn.
  • Anaradhapura: Sri Lankas første hovedstad med flere storslåtte monumenter.
  • Kataragama: Tempelområdet er et hellig sted som ligger sør-øst i landet, og et pilgrimsted for både buddister, hinduer og muslimer.
  • Adams Peak: Dette er ikke en typisk fjelltur sett med norske øyne, men mer et pilgrimsmål, med over 5000 trapper opp til det lille tempelet på toppen. Tidvis mye folk her, men en nydelig soloppgang kan være verdt turen opp i seg selv


Gå videre til DEL 3: Til lands, til vanns og i luften: Flotte naturopplevelser.

Gå tilbake til DEL 1: Praktisk informasjon: Planlegg en reise til Sri Lanka.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: