Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.
Etter sommerferien i Norge,  ønsket vi å besøke en storby i Europa på vei hjem. Valget falt på Roma. Etter litt research ble jeg litt skeptisk til hvordan Sanja (tre og et halvt år) kom til å trives der. Veldig varmt, mye turister, mye gåing og de største severdighetene er 2000 år gamle ruiner... Det lukter ikke akkurat barnevennlig ferie! 

Etter litt mer research fant jeg tips til flere steder og aktiviteter som ga dagene positivt innhold for Sanja. Kanskje er det flere småbarn som vil få glede av disse stedene fremover?

Villa Borghese

Romas tredje største park har det meste. Store grøntområder, flere lekeplasser, ponniriding, liten bilbane, utleie av trøsykler, segway og rulleskøyter... og sist men ikke minst en egen zoologisk hage og stor dyrehage. Med andre ord, så ble det at vi tilbragte litt tid i denne parken, og vi kom tilbake flere dager. 

Sanja ga 10 av 10 mulige poeng :)


Luneur Park

Dette er en skikkelig fornøyelsespark med karuseller og aktiviteter som passer for små barn. Fra rundt 2 til 10 år tenker jeg er målgruppen. All informasjon var kun på italiensk, så tydeligvis først og fremst et sted for de lokale, og ikke bygget for masseturisme. Men vi stortrivdes og hadde en fin ettermiddag her. Koselig område, flere isutsalg og små restauranter. Åpnet til klokken 21. Billetten med fri inngang til alle karuseller kostet 18EUR (ca 170 NOK) per person. Parken ligger et stykke utenfor sentrum, så ta metro og buss for å komme dit.

Sanja ga 10 av 10 mulige poeng her også :)
De mindre barnevennlige stedene vi besøkte

Takket være besøkene på de to nevnte steder, fikk vi også lurt inn et par "must see" i Roma. Spansketrappen, fontana de Trevi og Colosseum. Med bruk av metro, pauser på pappas skulder innimellom og hyppige ispauser er det utrolig hva som går.
Så etter fire dager i Roma, var alle tre enige om at det hadde vært en fin tur ;) Og apropos dette med barnevennlige turer:  Sjekk ut vår GUIDE TIL Å REISE TIL SRI LANKA MED BARN

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Tilbake til Hikkaduwa i juni

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: