Guide til Sri Lanka DEL 3

Del 1:   Praktisk informasjon:   Planlegg en reise til Sri Lanka.
Del 2:   Dette må du få med deg:    De viktigste severdighetene.
Del 3:   Til lands, til vanns og i luften:    Flotte naturopplevelser.
Del 4:   Sand mellom tærne:    De beste strendene.
Del 5:   Den beste måten å oppleve Sri Lanka på:    Rundreiser.


Flotte naturopplevelser på Sri Lanka.

Sri Lanka har en utrolig variert natur. På bare noen timer kan du reise fra endeløse sandstrender, til høyfjell med fossefall, til jungel, regnskog eller savannelignende områder hvor det går flokker med ville elefanter. Tross landets beskjedne størrelse, har Sri Lanka en ekstrem mengde arter av både, planter, insekter, reptiler, amfibier, fugler og pattedyr. Naturentusiaster vil stortrives her!
YALA: I løpet av en jeepsafari i denne enorme nasjonalparken kan du få øye på leopard, elefanter, bøfler, dovendyr, bjørner og krokodiller. I tillegg til mer enn 120 ulike fuglearter. 

UDA WALAWE og Minneriya er eksempler på andre fine nasjonalparker hvor du kan oppleve noen av Sri Lankas dyr og fugler på nært hold. Disse to parkene er spesielt kjent for store flokker med ville elefanter. Krokodiller, vannbøfler og påfugler finner du også mye av her.

SINHARAJA: I denne tropiske regnskogen, kan du gå på leting etter spennende vekster og dyr. Kjøttetende planter og slanger er kanskje i overkant spennende for noen?

ELEPHANT TRANSIT HOME: Et lite senter rett ved Uda Walawe som fostrer opp foreldreløse elefanter til de kan gjeninnføres i naturen igjen.

PINNAWALA: På dette senteret blir skadete og foreldreløse elefanter tatt hånd om, samtidig som turister får en sjanse til nærkontakt med disse flotte dyrene.Livet i og ved havet.

DYKKING: Utenfor kysten av Sri Lanka finnes mange vrak, i tillegg er det mange fine dypdykk, og områder med fine koraller på østkysten. Hikkaduwa og Trincomalee er fine destinasjonen for dykkeentusiaster.

SNORKLING: De best bevarte korallene finnes i området ved Pigeon Island ved Trincomalee, mens i Hikkaduwa kan du snorkle med store skilpadder!

HVALSAFARI: Fra havna i Mirissa kand du reise på hvalsafari mellom oktober og april.  Kanskje får du øye på blåhval, andre hvaler og delfiner? Trincomalee har også hvalsafarier på sommeren,

SKILPADDEKLEKKERI: Skilpaddene er utrydningtruet og flere sentre hjelper derfor til med trygge steder å klekke egg, for deretter å sette skilpaddebabyene ut igjen i havet. Det finnes flere sentre langs kysten, blant annet et ti minutter med tuktuk fra Hikkaduwa.

SURFING: Sri Lanka står på ønskelisten til alle som liker å overvinne bølger på brett! Arugam Bay på østkysten er en legende blant surfere. Stedet må besøkes mellom mai-september. På andre siden er Hikkaduwa og Mirissa også bra surfedestinasjoner. Weligama er et perfekt surfested for nybegynnere.
For deg som vil ha en aktiv ferie.

I tillegg til allerede nevnte aktiviteter, så finnes det utallige muligheter for flotte naturopplevelser til fots både i høylandet, på fjellet og i regnskogen. Ta gjerne også beina fatt til fine utkikksteder som "Verdens ende" i nasjonalparken Hortons Plains, eller utkikkspunktet "little Adams Peak" ved Ella.

ADAMS PEAK: Gå opp til toppen av dette fjellet som er et hellig sted både for buddhister, hinduister og kristne. Dette er ikke en typisk fjelltur sett med norske øyne, men mer et pilgrimsmål, med over 5000 trapper opp til det lille tempelet på toppen. Tidvis mye folk her, men en nydelig soloppgang kan være verdt turen opp i seg selv

GOLF: I nærheten av Nuwera Eliya i høylandet finnes en av Asias fineste golfbaner. Det finnes også golfmuligheter rett utenfor Colombo og Kandy.

RAFTING: Ved fjellbyen Kitulagala kan du gi kroppen en adrenalindose med rafting i Kelanielven. Dette er et fint område for fjellturer og klatring også.Gå videre til DEL 4: Sand mellom tærne: De beste strendene.

Gå tilbake til DEL 2: Dette må du få med deg: De viktigste severdighetene.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: