Guide til Sri Lanka DEL 5

Del 1:   Praktisk informasjon:   Planlegg en reise til Sri Lanka.
Del 2:   Dette må du få med deg:    De viktigste severdighetene.
Del 3:   Til lands, til vanns og i luften:    Flotte naturopplevelser.
Del 4:   Sand mellom tærne:    De beste strendene.
Del 5:   Den beste måten å oppleve Sri Lanka på:    Rundreiser.

  
En rundreise på Sri Lanka
 


De største severdighetene ble nevnt i Del 2: Dette må du få med deg,men det er også mange andre små og store opplevelser som utgjør minnene du sitter igjen med fra en reise til Sri Lanka. Kanskje noe av dette må være med i din drømmeferie?


MATEN: Få nordmenn har noe forhold til Sri Lankisk mat. Desverre! For så fantastisk mye god, krydret og spennende mat du finner her. I løpet av ferieturen dit hit vil du garantert få prøvd "nasjonalretten" rice and curry, og kanskje også rotty, kottu, stringhoppers og fersk hummer. Maten an skylles ned med kokosnøttsaft, deilig fruktjuice eller en kald Lion-øl. Nyt!


TE OG KRYDDER: Har gjort Sri Lanka kjent, og er fortsatt av de største eksportvarene. Teplantasjene ligger tett i tett i høylandet. Ved å besøke en av de mange krydderhagene, kan du lære mer om prosessen før du kjøper krydder i butkken. I tillegg kan du lære om helsebringende effekter av ulike planter.

FESTIVALER:  Har du sjansen, få med deg nyttårsfeiringen i midten av april, fullmånefesten i mai eller Eselafestivalen i Kandy og Kataragama. Utenom disse er det andre mindre feiringer og høytider som er en opplevelse å få med seg. Sri Lanka er faktisk et av de landene i verden med flest helligdager og er et folk som tydelig er glad i å markere festdager!

YOGA: I flere av turiststedene tilbys det daglige yogatimer. I tillegg finnes det egne yoga-retreats i landet. I Hikkaduwa må du få med deg Lyndon´s daglige timer!

AYURVEDA: Den gamle medisinske tradisjonen har en kur for de fleste plager og sykdommer. Unn deg også en deilig, avslappende massasjebehandling.

SMYKKER: Sri Lanka produserer blant annet den flotte blå safiren, røde rubiner, månestein og mange andre edle steiner. Kanskje den perfekte souverniren er et smykke med en av disse steinene på?

SHOPPING: I tillegg til te, krydder og smykker, kan du kjøpe flotte treutskjæringr, skinnprodukter, tekstiler, malerier og mye annet. Kan du kunsten å prute, vil du kunne gjøre en god deal!Konklusjonen er at Sri Lanka har utrolig mye å se og oppleve.
Nok til mange ferier igrunn  :) 

Det er fortsatt ikke enkelt å reise rundt på egenhånd på Sri Lanka, informasjon kan være vanskelig tilgjengelig og kollektivtransport tar veldig lang tid. Skal du besøke landet, så er den beste måten å gjøre det på å leie en bil og sjåfør gjennom et seriøst reiseselskap.


Sjekk for eksempel ut Norlanka Travels sine rundreiser HER! 
Gå tilbake til Del 4: Sand mellom tærne: De beste strendene.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: