28. feb. 2014

STYLTEFISKERE.
Tradisjonelt var dette en vanlig måte å fiske på her ved kysten av Sri Lanka. 

Tidlig om morgenen gikk fiskeren ut, med en trepinne og en fiskekrok, i håp om å fange sardiner eller annen småfisk. Ved å klatre opp og sitte på disse pålene, unnslapp de bølgene fra land. Hvordan de klarte å holde balansen i time etter time, er et mysterie for meg. Fangsten ble kanskje ikke så stor heller? På en god dag ble det  nok til å mette familien, eller til å tjene noen kroner på nærmeste fiskemarked. I dag er ikke denne måten å fiske på særlig vanlig. Selvsagt  blir fangsten bedre om en reiser ut med båt, eller bruker fiskegarn. Men styltefiskeren som ikon lever i aller høyeste grad! Det er av det mest vanlige motivet på malerier, trefigurer og andre souvernirer. (Kanskje såvidt slått av Buddha.) Vi nordmenn har elg i solnedgang, på Sri Lanka har de styltefiskerne!


PS: Dersom du ønsker å se styltefiskere i aksjon, så reis til Welligama. Her sitter de mest "for the show". Men du får bildene dine, de får noen småpenger for modelloppdraget. Vinn-vinn!

2 kommentarer:

  1. Utrolig kult bilde når de sitter der. Men herlighet, kan ikke engang forestille meg bena mine etter kort tid der, haha! For en fin blogg du har, spennende sted å bo på og ser det er uendelig masse her i arkivet jeg skal drømme meg bort i. Reisehjertet er stort men kontoen er tom siden jeg nå valget å leve som husmor i Tyrkia. Men kanskje en dag, never know liksom :)

    SvarSlett
  2. Hadde vel dovna bort i beina ganske fort ja ;)
    Ser ut til at du har det fint i Tyrkia også da! Men reisedrømmer blir en nok aldri kvitt!

    SvarSlett