Slik feiret vi nyttår, pluss en overraskelse fra meg til dere!


Dagen startet med at vi tente opp bål (inne i stua!), og lot melk koke over en leirkrukke. Dette skulle gjøres på et bestemt klokkeslett. Deretter forberedte vi den særegne nyttårsfrokosten som består av milkyrice, chilisambal, noen curries, frukt og masse søtsaker, namm! Det som er så koselig å tenke på er at alle i Sri Lanka sitter og spiser den samme maten, til nøyaktig den samme tiden. 

Etter  å ha fulgt nyttårslekene på tv en stund, reiste vi bort på besøk til slekt og venner. En annen tradisjon jeg ble vitne til er at folk har med seg penger pakket inn i blader. En bøyer seg i tur og orden for føttene til hverandre, viser respekt og gir pengene. Den samme pengeseddelen blit gitt rundt og rundt, så det er egentlig ingen som blir rikere av dette. Noen tradisjoner er vanskelig å forklare, det er vel bare noe en "alltid" har gjort. 

Photo: Chamara Prasad
Ellers kunne jeg en liten stund før denne nyttårsfeiringen, dele den store nyheten om at jeg og Dinesh har giftet oss. Nå tror jeg alle i familien, og alle mine venner på facebook har fått det med seg, så da er det vel på tide å dele det her på bloggen og!

Så til dere som har mistenkt det allerde. Ja, det er ikke bare palmesus og rice and curry som har holdt meg på Sri Lanka så lenge :) Dinesh sin mor kan endelig puste lettet ut over at vi har gjort det "ordentlig" og giftet oss, og Sri Lankiske myndigheter nærmest kaster visum etter meg! Når det gjelder norske myndigheter er saken en litt annen, men jeg har fortsatt et håp om at jeg kan få lov til å vise fram landet jeg er født i, til mannen jeg tenker å dele resten av livet mitt med. Den som venter får se!

Dette ble et personlig blogginnlegg, så til dere som er inne på bloggen kun for reisetips, så lover jeg å komme sterkere tilbake!


Kommentarer

 1. Det synes jeg var kjempe koselig å lese (selv om det ikke var reisetips), masse gratulerer til dere. Håper alt ordner seg etterhver med visum for han, jeg vet hvor vanskelig det kan være, har en mann fra Irland (det er ikke så vansklig nå tildags med EU borgere), og andre venner fra andre ikke EU land og jeg vet hva de har vært igjennom. Ønsker dere all lykke :)

  SvarSlett
 2. Takk for det :) UDI er ikke min bestevenn for tiden, men jeg har jo samtidig forståelse for at reglene er som det er. Og fingrene er fortsatt krysset! Plan B er jo å bare bli her på Sri Lanka, og det er ingen dårlig reserveplan det heller :) :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer så masse:) Jeg for min del håper at du blir leenge på Sri Lanka og blogger mye fra dette fantastiske landet:)Nå er det snart ett år siden vi var der og vi kjenner alle et stort savn, vi kommer snart tilbake. Masse lykke til i fremtiden:) Nina

  SvarSlett
 4. Takk :) Sri Lanka har et rimelig fast grep om meg, så jeg kan love deg mange blogginnlegg herfra i årene som kommer..! Hvor på Sri Lanka var dere?? De faller fleste som besøker landet, faller pladask, så du er ikke alene! Har dere bestilt ny tur?

  SvarSlett
 5. Gratulere så masse :) Lykke til med UDI. De er ikke så veldig enkle på visum til denne tyrkeren jeg er gift med og det er ett evig papirarbeid med visum. Foreløpig blitt med en tur til Norge og ser ut som det blir lenge til neste gang..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, skjønner du har vært gjennom din egen runde med UDI, får på en måte sett norske mynigheter fra "utsiden". Jeg har godt gjennom mye av bloggen din, men du må gjerne rope ut om du har noen tips i forbindelse med visumsøknad eller lignende!

   Slett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: