Slik feiret vi nyttår, pluss en overraskelse fra meg til dere!


Dagen startet med at vi tente opp bål (inne i stua!), og lot melk koke over en leirkrukke. Dette skulle gjøres på et bestemt klokkeslett. Deretter forberedte vi den særegne nyttårsfrokosten som består av milkyrice, chilisambal, noen curries, frukt og masse søtsaker, namm! Det som er så koselig å tenke på er at alle i Sri Lanka sitter og spiser den samme maten, til nøyaktig den samme tiden. 

Etter  å ha fulgt nyttårslekene på tv en stund, reiste vi bort på besøk til slekt og venner. En annen tradisjon jeg ble vitne til er at folk har med seg penger pakket inn i blader. En bøyer seg i tur og orden for føttene til hverandre, viser respekt og gir pengene. Den samme pengeseddelen blit gitt rundt og rundt, så det er egentlig ingen som blir rikere av dette. Noen tradisjoner er vanskelig å forklare, det er vel bare noe en "alltid" har gjort. 

Photo: Chamara Prasad
Ellers kunne jeg en liten stund før denne nyttårsfeiringen, dele den store nyheten om at jeg og Dinesh har giftet oss. Nå tror jeg alle i familien, og alle mine venner på facebook har fått det med seg, så da er det vel på tide å dele det her på bloggen og!

Så til dere som har mistenkt det allerde. Ja, det er ikke bare palmesus og rice and curry som har holdt meg på Sri Lanka så lenge :) Dinesh sin mor kan endelig puste lettet ut over at vi har gjort det "ordentlig" og giftet oss, og Sri Lankiske myndigheter nærmest kaster visum etter meg! Når det gjelder norske myndigheter er saken en litt annen, men jeg har fortsatt et håp om at jeg kan få lov til å vise fram landet jeg er født i, til mannen jeg tenker å dele resten av livet mitt med. Den som venter får se!

Dette ble et personlig blogginnlegg, så til dere som er inne på bloggen kun for reisetips, så lover jeg å komme sterkere tilbake!


Etiketter: