Boblelivs guide til Sri Lanka


En reise til Sri Lanka står på ønskelisten til mange for tiden. Landet har opplevd en sterk vekst i turismen etter den lange borgekrigen endte i 2009. Stadig flere nordmenn får også øynene opp for denne "perlen i det indiske hav".
Men fortsatt er det ikke lett å finne informasjon om hvor du bør reise, når du bør reise og hva du bør få med deg på en reise til Sri Lanka. Dette håper jeg denne guiden kan bidra med.
FLYBILLETTER: Gjennom de mange ulike søkemotorne på nett i dag, kan du finne flybilletter tur/retur fra Oslo til Colombo Bandaranike internasjonale flyplass for rundt 4-6000 norske kroner. Emirates og Qatar Airlines er eksempler på rutefly men mange gode avganger med mellomlanding i Doha eller Dubai.

VISUM: Nordmenn trenger et ETA (Electronical Travel Authorization) for å komme inn i Sri Lanka. Du kan enkelt ordne dette på denne siden. Det koster 30 USD, og du får en bekreftelse på mail innen 24 timer. Det er også mulig å kjøpe visumet ved ankomst på flyplassen, men det koster da litt ekstra og du må stå i en kø for å betale.

FORLENGELSE AV VISUM: ETA gjelder for 30 dager. Ønsker du å bli lenger, er det mulig å forlenge dette ved et besøk på «Department of immigration and emmigration» i Colombo. En annen mulighet er å ordne et tre- måneders turistvisum hos den Sri lankiske ambassaden i Oslo før avreise.

VALUTA: Den lokale valutaen er Sri Lanka Rupee. (LKR) Større hoteller og noen supermarkeder aksepterer betaling med kredittkort, men ellers er det kontanter som gjelder. 100 Rupees er verdt cirka 6 norske kroner (jan 2017). Sjekk valutakurs HER.

SPRÅK: De lokale språkene er Singhalesisk (mest utbredt i sør og vest) og Tamil (mest utbredt i nord, øst og deler av høylandet). Engelsk forstås og kommuniseres brukbart på turiststedene.

DRIKS / TIPS: Det er vanlig og forventet å gi tips mange steder, les mer i mitt blogginnlegg om dette her.

VAKSINER: En trenger ikke vise frem noe vaksinasjonskort ved ankomst til Sri Lanka. Som ved alle reiser utenfor Europa anbefales det å ha oppdaterte vaksiner mot hepatitt A, difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Ellers anbefales det å forebygge mot myggstikk, Malaria, japansk encefalitt og dengue feber finnes på Sri Lanka, les mer her i dette blogginnlegget.

ELEKTRISISTET: Det er 230 V på Sri Lanka (likt som i Norge). Men stikkontaktene varierer noe: noen steder kan en bruke norske kontakter direkte, andre stedes trengs det tre stifter (1 tykk og to vanlige som er plassert i en trekant). Ta med adapter for sikkerhets skyld, eller kjøp etter ankomst!
FLYPLASS / TRANSPORT: Bandaranaike internasjonale flyplass ligger et godt stykke unna hovedstaden Colombo, og for eksempel 2 timer unna Hikkaduwa på sørkysten. Det mest behagelige er å bestille henting med bil/taxi av ett reiseselskap eller hotellet du skal bo på. Når en kommer sliten frem til et varmt land, er det veldig behagelig og blir møtt av en pålitelig sjåfør, som har navnet ditt på et plastskilt og vet hvor du skal ; ) Les mer, og bestill Airport pickup fra Norlanka Travels HER.

BACKPACKER-VARIANTEN: Da du kommer ut fra flyplassen, ta til venstre og gå forbi enden av bygget. Her finner du en shuttle-buss som tar deg til busstasjonen rett utenfor flyplassen. Shuttle-bussen er gratis og tar omkring 5 minutter. Fra denne busstasjonen tar du buss nr 187 til Colombo Fort (ca en time), og tog videre til din destinasjon. Eventuelt kan du bytte buss her, og reise til en av busstasjonene i Colombo by. Skal du til et hotell i Colombo, kan du ta en buss eller tuktuk herfra. Skal du til eks. Bentota, Hikkaduwa, Mirissa, Unaawatuna eller lignende ta bussen som går til MATARA. Du kan velge mellom den rimeligste bussen, eller de noe mindre 16-seterne med aircondition. Dette er en helt trygg og veldig rimelig måte å reise på, men det tar TID: Beregn ca seks timer fra start fra flyplassen til du er på hotellet ditt i Hikkaduwa. Til sammenligning vil en bil med sjåfør ta deg dit på under to timer.

KLIMA: Her på Sri Lanka er det tropiske klima. Landet har ulike klimasoner, og to ulike monsuntider, så det er vanskelig å gi et kort enkelt svar om vær. Les dette innlegget (LINK) for mer informasjon.Så, hvor skal du reise?

 • Reiser du vekk fra den norske vinteren (november-april): anbefaler jeg Hikkaduwa eller området omkring på sør / sørvestkysten som base for ditt besøk.
 • Reiser du under den norske sommeren (mai-august): har østkysten mest stabilt og tørrest klima. Her kan jeg anbefaler Trincomalee, Pasikudah eller Arugam Bay som base for ditt besøk


I tillegg anbefaler jeg alle å ta en rundreise i landet, med egen sjåfør. På denne måten får du med deg høydepunktene av natur, kultur og historie og de ulike landsdelene som er vidt forskjellige.

Sjekk  ut vår nettside www.norlankatravels.com   og finn en rundreise som passer deg! 


Gå videre til DEL 2: Severdigheter på Sri Lanka.

Kommentarer

 1. Hei!
  For ein super blogg! Mykje gode tips, gler meg til tur :) Me skal reise til SriLanka no i oktober. I den forbindelse har eg allereie ordna meg ETA, men eg blingsa og tok feil arrivaldate. Dvs, eg valte 4 istadenfor 5 oktober, bør eg skaffe meg ny ETA? Har sendt mail for ei 5 dagar sidan, men ikkje fått svar.

  mvh sigrid

  SvarSlett
 2. Tusen takk :)
  Beklager at jeg svarte deg litt sent!
  Jeg har ikke vært borti akkurat dette, så kan ikke gi deg et helt eksakt svar, MEN, det går an å prøve med det du har fått. I værste fall, blir det noe tull, så år det an å kjøpe visum direkte på flyplassen. Ta med deg US Dollar til dette : )

  Hva er reiseplanene da forresten? Skal dere innom Hikkaduwa?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar :) Då forsøke eg med det eg har og tek ut USD just in case.
   Mi skal ha base i ahangama, og skal ihvertfall til Ella. Skal være der i 20 dagar so det vert noko spontanturar og mykje avslapping. Sjekka Hikkaduwa no, ser utruleg fint ut. Skal få med meg reisefølget dit!

   mvh Sigrid

   Slett
  2. Det høres herlig ut!
   Da ordner det seg nok!
   Anbefaler en tur innom Hikkaduwa ja, hvis dere har tid. Si gjerne ifra, eller kom innom kontoret vårt i sentrum : )

   Ønsker dere en superbra tur til Sri Lanka!

   Slett
 3. Ser så herlig ut hos deg. En dag skal jeg få tatt en tur dit! Må bare spare litt penger først. Ikke alltid så lett når man bor i Tyrkia ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Det hadde vært kjempegøy om dere fikk til å komme hit en gang. Her er det masse opplevelser for både store og små. Tipper E hadde likt å få sett elefanter og krokodiller f.eks! Og det er mange deilige strender og kose seg på her også. Si ifra da du har fått spart opp litt penger, så skal jeg komme med mange gode tips til hvordan ferien ikke trenger å bli altfor dyr : )

   Slett
 4. Hei Bobleliv.
  Er denne fortsatt aktiv slik at jeg kan stille deg noen spørsmål og råd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Som du merket, så er jeg ikke superaktiv her på bloggen for tiden.
   Så bra du også sendte en mail, så fikk vi kontakt der.
   Til de som leser, send gjerne en mail til info@norlankatravels.com, så svarer jeg der :)

   Slett
 5. Hei!
  Vi planlegger tur til Colombo i midten av oktober eller starten av november. Hvordan er det ift regntiden da?
  På forhånd takk :)

  SvarSlett
 6. Hei Tone Elise

  Oktober / November er høysesongen i gang på sør- og vestkysten, så dette skal være en fin tid å reise på.
  Noe ettermiddagsregn kan nok forekomme, spesielt i oktober, men mange fine solrike dager :)

  Les gjerne mer om klima her: http://norlankatravels.com/nb/klima-og-sesong/

  Ønsker dere en fantastisk reise til Sri Lanka!
  Kom gjerne innom Hikkaduwa en dag!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: