SO FAR, SO GOOD!

Min fantastiske reise oppsummert så langt.Nå har jeg vært på reisefot i over åtte måneder. Det  føles fryktelig lenge siden jeg og reisefølget stod på Gardermoen og småtrippet, klare for avgang til Moskva. Nå sitter jeg på flyplassen i Singapore og forsøker å slå ihjel ti timers ventetid før flyet mitt går videre til Borneo. Derfor er det et passende tidspunkt for en oppsummering av hvilke steder jeg har besøkt så langt. 

 • Russland: Den 6. Juli landet vi i Moskva. En uke i byen var nok til å se St.Basils katedralen,  den røde plass og timeslange vandreturer i sentrum. Ellers var det godt og bare nyte det og endelig være i gang med den etterlengtede reisen. Den Transmongolske jernbanen fraktet oss videre til Irkutsk og Bajkalsjøen.
 • Mongolia: Med hovedstaden Ulan Bator som base reiste vi på en fantastisk utflukt ut til Gobiørkenen. Deretter fraktet toget oss til siste stopp i Beijing.
 • Kina: En måned var akkurat nok til å komme seg med tog gjennom Kina, både 1. 2. og 3. klasse ble prøvd, med svært ulik komfort. I tillegg til Beijing, var jeg innom Xian, Chengdu, Yangshuo og Nanning.
 • Vietnam: Buss, Båt og ikke minst motorsykkel ble benyttet for å krysse Vietnam på langs i løpet av en måned. Hanoi, Halong Bay, Hoi An, Nha Trang, Da Lat og Ho Chi Minh City (Saigon) ble  besøkt, før vi krysset grensen ombord på en liten trebåt på Mekongdeltaet. Kanskje en av de mest behagelige grenseovergangene en kan ha i Asia.
 • Kambodsja: I hovedstaden Phnom Penh tilbragte vi en uke med bursdagsfeiring på storslagent vis på Mad Monkey Hostel, i tillegg til litt sightseeing. Siem Reap med Angkor Wat ble også besøkt, men oppholdet i Kambodsja ble noe redusert på grunn av flommen som rammet landet når vi var det. Sihanoukville måtte derfor droppes, så jeg er nok ”desverre” nødt til å ta turen tilbake ved en senere anledning.
 • Laos: Her var det også noe flomrammet, så det var ikke mulig å reise nord-øst i landet. Vi fikk allikevel 25 flotte dager i Don Det, Vang Vieng,  Bokeo-jungelen og hovedstaden Vientiane.
 • Thailand: 27. Oktober krysset vi grensen til Thailand og etter noe trøbbel på grenseovergangen og en overnatting midt i ingenting, ankom vi endelig Bangkok. Vi var litt nervøse, da vi i dagene før avreise hadde vi fulgt nyhetene om flommen som gjorde at store deler av byen var evakuert. Det viste seg at turiststedene i området rundt Koh San Road var åpne, ting foreløp som normalt og fikk noen fine dager i denne enorme byen. Allikevel var det jo øylivet vi var kommet for, og det fikk vi til de grader med to besk på Koh Tao og Koh Phangang, i tillegg til Krabiområdet og Phi Phi.
 • India: 11. Desember satte jeg meg igjen på et fly for første gang siden dagen på Gardermoen og reiste til India. En uke i New Dehli var nok litt for mye, men det ga meg ihvertfall tid til å venne meg til kaoset i byens gater og en liten runde med magesyke. Godt med alt som er unnagjort! Her fikk jeg besk av mine fantastiske søstre med følge. Sammen med de besøkte vi det gyldne triangelet, Agra og jaipur, før vi feiret jul og nyttår i Goa. Deretter reiste vi videre til Kerela og Mumbai, før vi fløy videre til nabolandet i sør.
 • Sri Lanka: Et av mine favorittland fra nå! Vi startet i Negombo, og dro derfra på utflukt til elefantbarnehjemmet i Pinnawela og tempelet i Kandy. Derfra dro vi videre opp i høyden til Ella og fjellet, Adams Peak, før vi avrundet i strandparadiset Unawatuna. Sri Lanka viste seg også å være et ekstremt billig land å reise rundt i, så lenge en takler og sitte og stå i fullstappede togvogner. I underkant av en måned her føltes alt for lite, men vi hadde en avtale om å treffe noen venner fra Norge i Sydney. Så videre måtte vi!
 • Australia: Å komme til Australia etter 7 måneder i Asia, ga meg et omvendt kultursjokk. Plutselig befant jeg meg i et vestlig land, der folk snakket et språk jeg forstod, gatene var rene, folk fulgte klokka og ting bare fungerer som det skal.  Med på kjøpet kom dessverre også  norske priser på mat, drikke og overnatting, så et måneds opphold holdt på å knekke reisebudsjettet. Allikevel fikk vi med oss mye her, synes jeg. Fra start i Sydney, kjørte vi Campingbil oppover østkysten til  Byron Bay. Deretter var vi innom Brisbane, før vi fikk bilskyss videre helt opp til Arlie beach. Her dro vi ut til Whitsundays, og jeg fikk endelig dykket på Great Barrier Reef!
Og hva er så planen nå? I går kveld tok jeg farvel med reisefølget mitt, og jeg reiser nå på egenhånd for første gang. Det føles veldig rart etter så lang tid, men det skal nok gå fint det. Om noen timer flyr jeg over til Borneo. Her skal jeg være i to måneder og forhåpentligvis bli utdannet Divemaster gjennom et internship med et dykkeselskap. Det kommer nok derfor mye dykkerelaterte innlegg fremover (i tillegg til alle de andre innleggene jeg aldri har fått tid til). Og etterpå? Forhåpentligvis har jeg penger igjen på kontoen og kan reise rundt enda litt mer før jeg returnerer til Norge. Time will show!
Kommentarer

 1. Fy fader! Divemaster liksom. Fantastisk! Håper det på en eller annen måte kan dryppe litt på din dykkefrelste venninne ;)Klem Linn

  SvarSlett
 2. He, he! Tittelen høres jo veldig profesjonell ut i hvert fall;)
  Jeg kan jo ta deg med å dykke en gang. Enten i Borneo eller et annet sted i verden. Det hadde vært stas!

  SvarSlett
 3. Steike, for en tur! Ser kjempegøy ut!! :D Gleder meg til å høre mer om hvordan Divemaster-utdanninga kommer til å gå, og ikke minst fra Borneo. Jeg har hørt veldig mye fint om den delen av Malaysia ;) Kos deg videre!

  SvarSlett
 4. Ja, det har vært en fantastisk tid. Og det beste av alt: det er ikke over enda! Kjenner jeg ikke er heeelt klar for hverdagsliv i Norge riktig enda.. Borneoinnlegg kommer!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: