Man lærer så lenge man lever.


Det er riktignok en stund siden jeg gikk på barneskolen og lærte om byer, land og verdensdeler. Men at det skulle ha forandret seg så mye, ante jeg ikke før jeg tok grundig feil i et spørrespill. Spørsmålet lød så enkelt: hvor mange verdensdeler har vi? Jeg svarte skråsikkert fem, men det var feil! Hvorfor har ikke min tidliger O-fagslærer ringt meg for å si ifra om denne endringen? Jeg måtte sjekke opp litt på nettet, og som vanlig kunne Wikipedia gi meg det endelige svaret:
En verdensdel er et område på jorden som er avgrenset geografisk og til dels kulturelt, i motsetning til et kontinent som er et geografisk sammenhengende område. Som regel deles jorden i syv verdensdeler:
§  Europa, bestående av deler av kontinentet Eurasia og tilliggende øyer
§  Asia, bestående av deler av kontinentet Eurasia og tilliggende øyer
§  Afrika, med kontinentet Afrika og tilliggende øyer
§  Nord-Amerika, nordre del av kontinentet Amerika (inkludert Mellom-Amerika) og Karibia
§  Sør-Amerika, søndre del av kontinentet Amerika
§  Oseania, med kontinentet Australia og øygruppene Polynesia, Melanesia og Mikronesia
§  Antarktis, med kontinentet Antarktika og tilliggende øyer
Distinksjonen mellom kontinentet og verdensdeler er ikke-eksisterende i mange språk. Tidligere har det vært vanlig å definere fem verdensdeler (Europa, Asia, Afrika, Amerika og Oseania).

Så det så! Dermed ble jeg nødt til å omorganisere litt i menyene her på reisebloggen. Nå viser det seg at jeg har besøkt seks av syv verdensdeler. Antarktis står igjen. Så da må jeg vel reise dit da? Litt googling viser at hurtigruten Fram, kan frakte meg hele veien fram :) Og da får jeg sett et tilnærmet uberørt kontinent med et helt unikt klima og dyreliv underveis. Men prisen er deriomot litt vel stiv. Billettene ligger på 55.000 kroner og oppover. Det tilsvarer mange måneder med reising andre (og varmere) steder. Så spørs nok om jeg får si meg fornøyd med å bare ha besøkt seks verdensdeler!

Men det ser jo virkelig fristende eksotisk ut:


Bilder er tyvlånt fra www.hurtigruten.no


(c) Bobleliv Reiseblogg.

Kommentarer

 1. Æsj, såpass ja. Ser ut som jeg har igjen to kontinenter da gitt =/ Vi får ta Antarktis når vi blir gamle og stinne av penger! ;)

  SvarSlett
 2. He,he! Ja, det haster jo ikke!

  SvarSlett
 3. Kan få tur til Antrartis til rundt 30 000 kr også :) men da er det ikke med hurtigruten, men andre selskaper. Et tips også er kanskje og bare møte opp i Ushuiaia eller hvordan det skrives, og se om de har noen restplasser :)

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Jeg har sjekket litt og ser at dersom man bare setter av nok tid, går det an å vente på restplasser der nede.. Det ville virkelig vært en drøm å besøke Antarktis, så har ikke slått det fra meg enda!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: