MORNA, NORGE!

Det er sikkert noen blogglesere som lurer på hva jeg har drevet med det siste halvåret. Det korte svaret er at jeg har laget dette:


Hun heter Sanja og er det nydeligste jeg har sett i hele mitt liv. 

Den litt lengre versjonen er at jeg i oktober og november 2014 bodde alene i Oslo. Magen begynte å bli stor og tung, mens jeg forsøkte å jobbe så mange vakter som mulig. Annehver dag angret  jeg på beslutningen om å reise hjem for å jobbe i Norge og annehver dag gledet jeg meg til hva jeg kunne bruke norsk lønn på da jeg kom tilbake til Sri Lanka. Mest av alt savnet jeg mannen min så det gjorde vondt i sjelen! Desember kom og gikk uten at vi enda hadde fått svar på visumsøknaden , og visste enda ikke om Dinesh kunne få komme til Norge for å være med på fødselen. Termindatoen var 18.januar, så det begynte å haste! Jeg lot meg enda sjokkere over behandlingen av UDI, ringte og sendte mailer for å få svar, meldte meg inn i facebookgruppen "Reduser ventetiden for familieinnvandring" sendte klage til sivilombudsmannen og følte meg ekstremt urettferdig behandlet. For å gjøre en lang historie kort, valgte vi å droppe hele søknaden og mannen kom i siste liten til Norge på vanlig besøksvisum tre dager før termin. Puh!

30.januar 2015 ble vi foreldre til ei helt perfekt lita jente, og vår verden vil aldri bli den samme igjen!

I februar og mars har vi levd sammen som en familie her i Oslo, men jeg benyttet Valentines-dagen til å skrive dette innlegget på facebook:

Jeg, Dinesh og verdens nydeligste datter, Sanja er sammen i Norge nå altså. Vi gav opp å vente på familiegjenforening etter 11 frustrerende måneder i ubehandlet kø hos UDI. Mannen min får lov til å være her på besøsvisum i 2 mnd til, men så er det nok MORNA, NORGE! for godt for denne gjengen. Norge flommer over av velstand, mens det viktigste for regjeringen er å sende hjem asylbarn og hindre flotte mennesker (som ønsker å arbeide og skatte til Norge) og få en sjanse til å komme å leve sammen med sine ektefeller. Jeg skammer meg over et sånt land!!!
#grenseløskjærlighet #familiegjenforening #fuckUDI #12månedersbehandlingstid #jegvilbestemmeselvhvemjegskalgiftemegmed @Rett til familiegjenforening  @reduser ventetida for familiegjenforening


Jeg synes det er viktig at folk får høre om dette, da det for mange er helt ukjent at UDI lar tusenvis av familier leve splittet i måned etter måned på grunn av et ekstremt dålig byråkratisk system!  Les f.eks om denne sjokkerende saken fra avisa nordhordland: UDI tar fra oss retten til å leve som en familie!


Nå vil uansett ikke vi bo i Norge mer, så det er ikke synd på oss! På Sri Lanka har vi både firma, hus og en forventet lykkelig fremtid som venter på oss. Flybilletten er bestilt og om cirka en måned år er vi tilbake i landet der vi alle tre er velkomne.

Morna, Norge!

Etiketter: ,