The land down under.

Den 16.Februar 2012 landet vi i Sydney. Det å ankomme Australia etter 7 måneder i Asia, ga meg et slags omvendt kultursjokk. Plutselig befant jeg meg i et vestlig land, der folk snakket et språk jeg forstod, gatene var rene, folk fulgte klokka og ting bare fungerte som det skal. Med på kjøpet kom dessverre også norske priser på mat, drikke og overnatting, så en måneds opphold holdt på å knekke reisebudsjettet. Vi valgte og kun fokusere på østkysten denne gangen, og vi fikk med oss ganske mye av landet, synes jeg.  

REISERUTA:


Første del av oppholdet ble tilbragt i storbyen Sydney. Vi var så heldige at vi fikk lov til å bo hos en koselig fyr vi møtte under fullmånefeiringa i Thailand. Her bodde vi perfekt plassert, rett i nærheten av Bondi Beach, fikk vært med på mange fester og ble blant annet servert grillet kenguru. Litt sightseeing i byen og området rundt ble det også tid til. 

Etterhvert fikk vi besøk av to venninner fra Norge og det var tid for å sette kursen nordover. Vi kjørte virkelig stil og leide en enorm campingbil av selskapet Britz. Det var ikke bare-bare å manøvrere den ut fra millionbyen Sydney på feil side av veien, men det skal jeg fortelle om senere. Med "Britzen" stod vi ihvertfall fritt til å stoppe og campe hvor vi ville. Myall lakes, Forster, Port Macquarie og Coffs Harbour ble besøkt, før campingbilen ble parkert for godt i nærheten av Byron Bay. I nærheten besøkte vi både hippibyen Nimbin og tilbragte noen dager i badebyen Noosa Heads. 

To andre kompiser fra Norge kom også og møtte oss i Brisbane. De leide en bil og vi var så heldige å få sitte på med de tur-retur Arlie Beach. Den blå streken på kartet viser at dette slett ikke er noen svipptur, det ble vel ca 2000 km tilsammen. Vi hadde planlagt en tur til Frasier Island, men dette ble forhindret av en flom, som gjorde det umulig å komme frem til bestilt tidspunkt. I stedet planla vi raskt å få kommet oss ut til Great Barrier Reef. Bilkjøring på kveldstid i Australia er ganske spennende, da det er stor fare for å kjøre på en kenguru. Noe vi faktisk opplevde! Uansett, vi kom frem til vårt nordligste stopp, Arlie Beach og reiste ut til Whitsunday Island og dykking ved det stor revet herfra. Og deretter var det jo bare å snu, og kjøre den lange veien sørover igjen til Brisbane for å rekke et fly videre.

TAKK FOR TUREN!


(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg besøkte Australia i Februar og Mars 2012.

Kommentarer

  1. Kan tenke meg det var et kultursjokk ja! Men wow, det høres ut som dere hadde det helt fantastisk i Australia (i likhet med alle de andre stedene dere dro ;)). Genialt å leie campingbil! Det å kunne stoppe og overnatte hvor man vil er jo en stor luksus. Får håpe jeg får oppleve noe lignende en gang, ser virkelig fram til å besøke dette landet :D

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: