Adam`s Peak.


Adam`s Peak, eller Sri Pada, er et 2240 meter høyt fjell på Sri Lanka og er kjent for å være et hellig sted for både buddhister, hinduer, muslimer og kristne. En grop på toppen av fjellet ansees for å være Buddhas/ disippelen Thomas/ Shivas eller Adams fotavtrykk. Alt ettersom hvem du spør!

Flere tusen pilgrimer valfarter ihvertfall hit for å bestige fjellet hvert år, og vi ville jo ikke være dårligere. Ca klokka 2 på natta forlot vi hotellet vi bodde på og trasket i vei oppover fjellet i stummende mørke.



Etter mange timers vandring og en del pauser underveis, kom vi endelig på toppen. Her kunne alle besøkende ringe med en bjelle for å markere at du har klart målet ditt. Har du vært her før, skal du ringe en gang for hver gang du har besteget fjellet.



På toppen var det isende kaldt og det var lenge å vente til soloppgang. Vi fant oss et sted som solgte litt mat og drikke og fikk samtidig lov til å sitte helt alene på baksiden og se på soloppgangen. Mens hundrevis av folk trengte seg sammen på forsiden for å få et glimt av sola, stod vi helt alene på orkesterplass på baksida! Magisk!



Og så er det jo bare å begynne den lange nedstigningen fra fjellet da. Og det er akkurat da du innser at det å gå opp bare er barnemat i forhold til å komme seg nedover igjen. Tusenvis av høye trinn for støle lår og legger! Herregud, Allah og Buddah, hvor glad jeg var når jeg endelig kunne legge meg i senga mi den dagen!




Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Tilbake til Hikkaduwa i juni

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: