Britzere!

Som jeg tidligere har fortalt leide vi en Campingbil og kjørte fra Sydney til Byron Bay. 
Her kommer historien, i bilder:


Vi leide bilen hos Britz.com, som bruker slagordet "no boundaries" på hjemmesiden sin. Det første vi måtte gjøre var å se en instruksjonsfilm. ".. in Australia we drive on the LEFT side of the road" startet det med, før vi fikk forklart og illustrert hvordan dette tekniske vidunderet av en campingbil fungerte. Så langt var alt bra og vi fikk utlevert nøklene og ble vist ut på parkeringsplassen. Jeg hadde på forhånd lovet å kjøre den første etappen ut av Sydney, men ble ikke akkurat høy i hatten når jeg fikk se bilen. Den var enorm! Så i tillegg til å kjøre på feil side av veien, med uvant automatgir, skulle jeg altså manøvrere en gigantisk doning tvers gjennom storbyen. 

Og det startet ikke akkurat så bra! Allerede på vei ut av parkeringsplassen hos Britz, skrapte jeg opp hele sida på bilen. Ha,ha! Kvinnfolk og bilkjøring, altså! Vi diskuterte faktisk på forhånd om vi skulle ta oss råd til fullforsikring på bilen, og i etterpåklokskapens lys er jeg veldig, veldig glad for at vi valgte dette. Biloppretting og omlakkeringen er ikke mye billigere i Australia enn i Norge, så denne skaden kunne ha kostet oss dyrt. 


Men når vi bare kom oss helskinnet ut av Sydney og over på litt mindre veier, klarte jeg endelig å puste normalt og slappe av. Og da begynte det endelig å bli ganske artig å være ute på campingtur! Det ble mange timer bak rattet i bilen, og heldigvis ingen flere uhell.


Og det er mane fordeler med å reise med egen bil. Det er deilig befriende og ha muligheten til å velge spontane steder en vil stoppe for mat og steder en vil overnatte. Vi fikk sett så mye mer av livet langs veien og stoppet der vi følte for underveis. Som underholdning kan man holde utkikk etter koalabjørner og kenguruer og fotografere søte skilt.


Mange av stedene vi stoppet, hadde vi aldri kommet oss til uten bil. Det fører også til spennende møter da vi for eksempel i Myall lakes, tilfeldigvis campet ved siden av et utdrikningslag. Noe som var ganske praktisk da vi dagen etter manglet både gass, strøm og vann. Makan til hjelpsomhet fra en guttegjeng :)  Ettersom vi var "in the middle of nowhere", fikk vi også sett både kjempeøgler og en dingo på kvelden.


På reise oppover østkysten av Australia, finner du en perfekt strand som dette nesten uansett hvor du stanser. Dette landet er virkelig priviligert når det gjelder nydelige strender. En må allikevel være litt bevisst og gjøre litt research før en kaster seg ut i havet. Noen steder er kun for surfere, noen steder har farlige understrømmer og andre steder igjen er det stor manetfare! Men vi fant oss ihvertfall alltid et sted for et avkjølende bad!

CAMPINGLIV. Og når kvelden kommer, kan vi bare kjøre inn på nærmeste campingplass, ta oss en dusj, slå opp campingstolen, lage mat og bare nyte tilværelsen. En herlig opplevelse med gode venner!(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg "Britzet" oppover østkysten i Februar 2012.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: