På høy tid at Sanja fikk sett elefanter!


Når du bor på Sri Lanka og har fyllt to år, så er det på tide med et besøk i en av landets nasjonalparker!

Denne gangen falt valget på Uda Walawe, som ligger ca fire timers kjøretur fra Hikkaduwa. Denne nasjonalparken er spesielt kjent for de store flokkene med elefanter som holder til her. Også vannbøfler, spotted deer, krokodiller, mongoose og påfugler og et svært rikt fugleliv er vanlig å få med seg. Det finnes faktsik også bjørn, leopard, villkatter og sjakaler i området, men du skal ha litt mer flaks for å få sett disse. (Er du forresten spesielt interessert i å se leopard, sjekk ut Yala i stedet)

Sanja var storfornøyd og gliste fornøy over alle elefantene hun så. Hun lærte seg å både si og å oppdage påfugler og krokdiller, og satte tydelig pris på naturopplevelsen. Etter en times tid i jeepen på de humpete veiene, så sovnet hun dog. Tydeligvis mettet på inntrykk, mens vi andre fortsatte å se etter flotte dyr en stund til ; )


Norlanka Travels arrangerer turer til Uda Walawe som dagsutflukt fra Hikkaduwa. Det går også an å besøke stedet som del av en flere dagers tur med overnattinger.

Selve safarien foregår i vanlige safarijeeps med tak og åpne sider, og egne sjåfører som kjenner parken ut og inn. Safarien gjøres helst enten på morgenen eller ettermiddagen, da det i tiden rett etter soloppgang og rett før solnedgang er mest dyr å få sett. Det er best å unngå den varmeste tiden midt på dagen. Safarien kan vare i alt fra en til fire timer, litt etter dyrene som sees den dagen, og interessen fra kunden.

Ta kontakt på info@norlankatravels.com for mer informasjon.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: