Elephant Transit Home"Elephant Transit Home" ligger rett ved Uda Walawe nasjonalpark og er et godt alternativ til det mer kommersielle elefantbarnehjemmet ved Pinnawala. Mitt inntrykk etter besøket, er at det er mindre turistshow, og mer fokus på å gi best mulig omsorg til elefantene. Som beskrivelsen sier, er formålet å fostre opp de foreldreløse eller skadde elefantbabyene frem til de kan tilbakeføres ut i det fri. Mange slippes ut i den store nasjonalparken som ligger rett ved, og da har de også mulighet til å følge med på hvordan det går med de videre.


I Transithjemmet har de en inngjerding med tribune, hvor interesserte kan stå godt på avstand og følge med da elefantene mates. Selv om ikke bildene blir supre herfra, så sikrer det at elefantene får være forholdsvis uforstyrret. Og det er såklart det viktigiste. Og inngangspengene og donasjoner gir verdifulle bidrag  til mat og pleie til babyelefantene. Vinn-Vinn!


På senteret finner du også et innendørs informasjonssenter som gir en kort innføring om den Srilankiske elefanten, og et elefantskjelett er også utstilt utenfor. Et interessant sted for alle som liker elefanter dette altså.

Det koster kun LKR 500 for inngangsbilletten (250 for barn). Det lønner seg å planlegge slik at dere kommer ved et tidspunkt da elefantene mates. Dette er klokken 09, 12, 15 og 18. God fornøyelse!

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: