Snorkling med skilpadder !


Hver ettermiddag stiger vannstanden i havet ørlite, og kommer over korallrevet som er rett utenfor strandkanten her i Hikkaduwa. Og da er det skilpadde tid!

Disse enorme, nydelige skapningene spiser sjøgress fra revet, samtidig som de svømmer rundt og ser ut til å kose seg. Det ser ut til at de bryr seg katta om at vi snorkler rundt dem og knipser bilder heller.

Visste du forresten at "green turtles" kan bli 80 år gamle? Jeg vet ikke hvor gamle disse er, men de har nok svømt rundt i vannet her mye lenger enn jeg har levd. Det er morsomt å tenke på..

HVOR - HVORDAN

Rett ved  Hikkaduwa Beach, i nærheten av dykkesenteret "Poseidon" eller "Hikkaduwa Beach Hotel" ligger den marine parken, og det finnes flere som leier ut snorkleutstyr her. Spør en kjentmann om tips til hvor du bør gå ut for å hindre skade på koraller og hvor det er størst sjanse for å se skilpaddene. 

Ønsker du å se skilpaddene (nesten) uten å bli våt på beina?
Rett ved hotellet "Hikka Tranz" i  kommer disse flotte havskilpaddene helt inn mot land på jakt etter sjøgress. Du trenger bare å vasse såvidt uti vannkanten, så har du en gigantisk skilpadde rett ved føttene dine! En gratis og flott naturopplevelse!

PS: Bare se, men ikke røre.

 (og ikke forsøk å ri på... Seriøst!!!)

Kommentarer

 1. Det ser kjempe gøy ut. Har snorklet et par ganger hvor det har vært slike havskilpadder rundt meg, men de har alltid vært et lite stykke unna for de virket litt redde. Må være gøy å få de på så kloss hold.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her på Sri Lanka er de så tamme som ville dyr KAN bli. Det er en opplevelser jeg anbefaler alle :) Bare hver forsiktig, de kan fortsatt bite, dersom de føler seg altfor omringet av mennesker!

   Slett
 2. Ååh så glad jeg er for at jeg fant bloggen din :-D Gleder meg til å følge deg videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er glad for at du fant bloggen min, også :) Alltid gøy med nye lesere!!

   Ser at du reiser ut på tur i august også, lykke til og kos deg så masse! Du kommer til å få en kjempeflott erfaring :)

   Slett
 3. Omfg så kult! :D Nydelige bilder too, vannet ser utrolig klart ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikten varierer litt er etter hvor mye bølger det er, men her var det jammen ganske klart ja! Jeg hadde ikke lyst til å gå opp fra vannet den dagen :)

   Slett
 4. Åh, så rått! Opplevde noe lignende i Australia jeg og - var utrolig artig! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skilpadder er fantastiske skapninger :) De svømmer bare rolig rundtomkring, spiser og koser seg :)

   Slett
 5. Dette så ut som en flott opplevelse :-) Er Hikkaduwa det beste snorklestedet på den del av kysten? November/desember?

  SvarSlett
 6. Hikkaduwa har både gode snorkle- og dykkemuligheter i sesongen fra ca oktober til ca april.Rundt juletider er det aller best. Her på kysten er det ikke så mye koraller, slik som f.eks Thailand (så noen blir litt skuffet da der forventer mye farger), men det er mye fisk og marint liv. Hvis du dykker er det også mange flotte vrak rett utenfor kysten her. Jeg har lagt ut en del bilder fra dykk både i Hikkaduwa og Unawatuna som er rett i nærheten.

  Disse skilpaddene kan en se omtrent daglig dersom en går på rett sted til rett tid. Bare spør hvis du tenker deg til Hikkaduwa!

  Under motsatt sesong (norske sommeren) er det veldig fint å snorkle ved Trincomalee. Her er det mer koraller, farger, og en kan også se en del revhai.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: