Snorkling med skilpadder !


Hver ettermiddag stiger vannstanden i havet ørlite, og kommer over korallrevet som er rett utenfor strandkanten her i Hikkaduwa. Og da er det skilpadde tid!

Disse enorme, nydelige skapningene spiser sjøgress fra revet, samtidig som de svømmer rundt og ser ut til å kose seg. Det ser ut til at de bryr seg katta om at vi snorkler rundt dem og knipser bilder heller.

Visste du forresten at "green turtles" kan bli 80 år gamle? Jeg vet ikke hvor gamle disse er, men de har nok svømt rundt i vannet her mye lenger enn jeg har levd. Det er morsomt å tenke på..

HVOR - HVORDAN

Rett ved  Hikkaduwa Beach, i nærheten av dykkesenteret "Poseidon" eller "Hikkaduwa Beach Hotel" ligger den marine parken, og det finnes flere som leier ut snorkleutstyr her. Spør en kjentmann om tips til hvor du bør gå ut for å hindre skade på koraller og hvor det er størst sjanse for å se skilpaddene. 

Ønsker du å se skilpaddene (nesten) uten å bli våt på beina?
Rett ved hotellet "Hikka Tranz" i  kommer disse flotte havskilpaddene helt inn mot land på jakt etter sjøgress. Du trenger bare å vasse såvidt uti vannkanten, så har du en gigantisk skilpadde rett ved føttene dine! En gratis og flott naturopplevelse!

PS: Bare se, men ikke røre.

 (og ikke forsøk å ri på... Seriøst!!!)

Etiketter: , , , ,