Reiseåret 2013

Da jeg leter gjennom bilder for å oppsummere 2013, ser jeg at jeg tilbrakte ganske nøyaktig halve året i Norge og halve året på reisefot. Det har vært en fint og innholdsrikt år. Her er noen av høydepunktene: 


Året startet med et brak, da jeg 2. januar satte meg på flyet for en to måneders soloreise. De første dagene ble tilbrakt blant moskeer, kebab og markeder i Istanbul.Deretter stod Sri Lanka for tur. Jeg hadde vært her før, men fikk sett enda flere deler av landet denne gangen. Østkysten, Yala nasjonalpark, hvalsafari i Mirissa og Sigiriya som du ser på bildet over. 


Halvveis i oppholdet kom jeg til Hikkaduwa, og deretter kom jeg meg ikke videre på en stund.. 
Reisen ble avsluttet i undervannsparadiset Maldivene. Her fikk jeg oppfylt drømmen om å snorkle med den gigantiske hvalhaien og dykke med Mantarokker. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme! (Dykkebildene er tatt av min Buddy, Beth)


 
Hjemme i Norge i mars fikk jeg med meg resten av vinteren mens jeg jobbet og sparte penger utover våren. 

I juli reiste jeg og ei venninne rundt i Kroatia, Montenegro, Bosnia og Slovenia med telt, primus og leiebil.  Ikke visste jeg at vi skulle se så mye fin natur, så fine utsikter, så mange gamlebyer og at det var så billig med vin. En herlig tur!


Høsten ble brukt til mer jobb og sparing av penger, før jeg reiste tilbake til Sri Lanka i slutten av september. Tre måneder fylt opp med husbygging, dykking, besøk fra Norge og total avslapping og nytelse. Jeg har sett enda mer av dette landet jeg har blitt så ufattelig glad i, og har så mange bilder og historier jeg skulle ha delt med dere.  Men "jeg hadde ikke tid"og  plutselig var jeg i Norge på juleferie. 


Så tusen takk, 2013! Du har latt meg realisere reisedrømmen min, jeg har besøkt 6 nye land, svømt sammen med hvalhai, sett ville elefanter på nært hold og gått mange skritt i retning av å bli en utlending.  Jeg gleder meg til 2014!Godt nyttår, alle sammen!

Kommentarer

 1. Godt nyttår og godt jobbet! Gleder meg til å følge deg på tur via bloggen i 2014!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår til deg også, Janicke! Koselig at du følger med videre :)

   Regner ikke med at det skal bli MINDRE enn 6 måneders reise i år ihvertfall...

   Slett
 2. Hei!

  Jeg har et spørsmål, og håper du vil svare på det. Jeg har reist mye og skulle gjerne reist masse mer, men problemet er penger. Jeg har som sagt reist mye, men det blir store mellomrom mellom hver gang for å kunne få råd til det, så lurer bare på om du har noen tips om hvordan få reist med mindre mellomrom og oftere, og fortsatt ha penger i lommeboka? :-)

  Godt nyttår!

  SvarSlett
 3. Jeg har skrevet noen tips når det gjelder sparing her: http://bobleliv.blogspot.no/2013/08/hvordan-realisere-reisedrmmen-del-2.html

  I tillegg er det billigere (og mer miljøvennlig) å reise på lengre turer, fremfor å reise ofte. Det er jo flybilletter som er det største pengesluket i reisene stort sett. I tillegg finner jeg alltid billige overnattingsmuligheter fremfor hoteller. Reise billig og lenge er mitt beste tips.

  SvarSlett
 4. Hyggelig med nytt innlegg fra deg! Du har hatt et kjempespennende år virker det som! Gleder meg til å høre mer om hverdagen på Sri Lanka. Det virker som et yhyre interessant land!

  Godt nytt(reise)år til deg :D

  SvarSlett
 5. Godt nyttår til deg og litt sent her :)

  Kommer mer fra Sri Lanka om ikke så lenge, det er bare så vanskelig å prioritere blogging innimellom!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: