Reiseåret 2013

Da jeg leter gjennom bilder for å oppsummere 2013, ser jeg at jeg tilbrakte ganske nøyaktig halve året i Norge og halve året på reisefot. Det har vært en fint og innholdsrikt år. Her er noen av høydepunktene: 


Året startet med et brak, da jeg 2. januar satte meg på flyet for en to måneders soloreise. De første dagene ble tilbrakt blant moskeer, kebab og markeder i Istanbul.Deretter stod Sri Lanka for tur. Jeg hadde vært her før, men fikk sett enda flere deler av landet denne gangen. Østkysten, Yala nasjonalpark, hvalsafari i Mirissa og Sigiriya som du ser på bildet over. 


Halvveis i oppholdet kom jeg til Hikkaduwa, og deretter kom jeg meg ikke videre på en stund.. 
Reisen ble avsluttet i undervannsparadiset Maldivene. Her fikk jeg oppfylt drømmen om å snorkle med den gigantiske hvalhaien og dykke med Mantarokker. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme! (Dykkebildene er tatt av min Buddy, Beth)


 
Hjemme i Norge i mars fikk jeg med meg resten av vinteren mens jeg jobbet og sparte penger utover våren. 

I juli reiste jeg og ei venninne rundt i Kroatia, Montenegro, Bosnia og Slovenia med telt, primus og leiebil.  Ikke visste jeg at vi skulle se så mye fin natur, så fine utsikter, så mange gamlebyer og at det var så billig med vin. En herlig tur!


Høsten ble brukt til mer jobb og sparing av penger, før jeg reiste tilbake til Sri Lanka i slutten av september. Tre måneder fylt opp med husbygging, dykking, besøk fra Norge og total avslapping og nytelse. Jeg har sett enda mer av dette landet jeg har blitt så ufattelig glad i, og har så mange bilder og historier jeg skulle ha delt med dere.  Men "jeg hadde ikke tid"og  plutselig var jeg i Norge på juleferie. 


Så tusen takk, 2013! Du har latt meg realisere reisedrømmen min, jeg har besøkt 6 nye land, svømt sammen med hvalhai, sett ville elefanter på nært hold og gått mange skritt i retning av å bli en utlending.  Jeg gleder meg til 2014!Godt nyttår, alle sammen!