A DAY IN DUBAI.

"En dag i Dubai kan inneholde alt du ønsker i denne verden",
 leste jeg i en turistbrosjyre. Og videre:

"Alt som kan kjøpes for penger, kan skaffes i Dubai."


Selv kjøpte jeg ikke annet en mat og drikke, den gangen jeg tilbragte 24 timer i byen. Dubai imponerer ved første øyekast, men er ikke akkurat min nye favorittby. Jeg kommer ikke over den sterke følelsen av at denne byen er litt høy på seg selv og  i tillegg sjelløs, alt føles liksom litt for stort for sitt eget beste. Skisenter inni et kjøpesenter for eksempel, hva gir du meg! I tillegg fortalte en svært pratsom taxisjåfør meg litt om hvordan folk blir utnyttet på nærmeste slavekontrakter for å gjøre investorene enda litt rikere.  Så, ja, jeg likte vel egentlig ikke Dubai noe særlig, men en opplevelse var det uansett. Takket være den praktiske metroen, fikk jeg ihvertfall med meg noen av høydepunktene i gigabyen:

A: Utsikt mot verdens høyeste bygning, Burj Khalifa. Selvfølgelig er opplevelsen inkludert fonteneshow med musikk.
B: Jumeira Beach Park.  Kanskje verdens mest kjente hotell, Burj Al Arab skimtes i bakgrunnen. Hotellet er verdens eneste 7-stjernes hotell, og jeg tør ikke engang tenke på hva romprisen er.
C: Mall of the Emirates, har ikke mindre enn 450 butikker, 70 restauranter og innendørs skibakke!
D: I det litt mindre, men like imponerende Dubai Mall,  har de et gigantisk akvarium der du kan dykke sammen med hai, rokker og hundrevis av andre fisk. Dagens mest imponerende for en dykker!Og dersom det skulle være flere som meg som ikke visste allverden om De Forente Arabiske Emirater, her kommer noen kjappe facts:
- De forente arabiske emirater består av syv stater, kalt emirater. 
- Landet grenser til Oman og Saudi.Arabia. 
- Hovedstaden er Abu Dhabi, mens Dubai er den største byen.
- Folketallet er i meget sterk vekst, fra 2,86 millioner innbyggere i 1999, til 5,07 millioner i 2009.
- Majoriteten er arbeidsinnvandrere fra India, Pakistan og andre asiatiske land. (Kilde: Wikipedia)
(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg besøkte Dubai i Januar 2014

Kommentarer

  1. Har ikke vært i Dubai enda, men må nok innom der en gang bare for å sjekke hvordan det ser ut. Synes den morsomme beskrivelsen din; "at byen er litt høy på seg selv", passer bra med inntrykket jeg har fra før.. Den virker jo bare helt syk! Men siden landet for det meste består av ørken, måtte de vel finne på NOE som kunne trekke oppmersomheten dit.. og det har de hvert fall klart ^^

    SvarSlett
  2. Hehe! Ja, jeg fant noen bilder av hvordan Dubai-området så ut for 20 år siden, det var litt annerledes for å si det sånn!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: