Hvor store fotavtrykk setter du?


Jeg kom over denne tankevekkeren av en filmtrailer: Gringo trails.  Her får vi blant annet se hvordan Haad Rin-stranden på Koh Phangan i Thailand så ut for 30 år siden, og hvordan den er preget av fullmånefestene som er der i dag. Det var faktisk ganske kvalmende!

Etter å ha sett denne traileren, får jeg lyst til å gjøre noe! Først og fremst får jeg lyst til å se hele filmen. Men produksjonen er nettopp fullført, og derfor ikke tilgjengelig enda. I tillegg får jeg lyst til å lære mer om hvordan en kan reise uten å påvirke miljøet og lokalbefolkning i så stor grad! Jeg skal komme tilbake til hva jeg finner ut. Imens kan du også se denne traileren her:
PS: Fimproskektet, Gringo trails er en uavhengig dokumentar, sponset av Women Make Movies. Besøk hjemmesiden til filmprosjektet her. 

Kommentarer

 1. Takk for tipset. Denne skal jeg Evernot-e.

  SvarSlett
 2. Ser ut som en film verdt å se....jeg gjør alltid mitt ytterste for å unngå de stedene alle andre backpackere drar til...men noen ting må jo bare sees(slik som salt flats i Bolivia,som jeg var på for 3 dager siden..).
  Jeg tror backpackere generelt er flinkere til å ta med søppelet sitt enn det de lokale er. I både Sør Amerika og Asia er det komplett og totalt sosialt akseptert å kaste alt man har av plastposer,flasker,papir og annet søppel rett på gaten..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig i! Men noen steder er det slik at det er turistene som har gjort at store kvanta med plast- og glassflasker i det hele tatt befinner seg der..
   Og i tilegg er vi ufrivillig med på en annen slags forsøpling ved at vi er med på å forandre stedene vi besøker. Turister tar med seg sine preferanser og sin kjøpekraft til stadig nye steder i søken etter noe "ekte" og "autentisk". Der det finnes turister, vil et sted stå i fare for å miste sitt opprinnelige særpreg og det dukker opp pizzarestauranter og barer med billig sprit på hvert gatehjørne.. For ikke å snakke om prostitusjon, narkotika osv..

   Slett
 3. Ja, denne virker spennende. Jeg var i kontakt med regissøren før sommeren, og vi har drøfta muligheten av å ha en visning av filmen i Stavanger. Han var veldig interessert i det. Kanskje noe å få til andre steder i Norge også?
  Må ellers få sagt at jeg er overbegeistret over de siste innleggene dine. Skal skrive en sak om de på www.reisenspedagogikk.no som kroneksempelet på hvordan ting skal gjøres.

  SvarSlett
 4. Håper det blir en visning i Oslo også.

  Jøss, det høres da fint ut, takk for kompliment! Bra du liker :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: