Jeg så blåhval i Mirissa, men er ikke stolt over det!


Hele sør-kysten av Sri Lanka er praktisk talt en endeløs rekke av nydelige strender. Det lille stedet, Mirissa, har en sjarmerende rolig atmosfære. Både surfere, backpackere og folk på bryllupsreise ser ut til å trives her! På strandet ligger det et knippe restauranter og overnattingsmuligheter, og for den budsjettbevisste er det rimeligere gjestehus på andre siden av veien. 

Alt ligger til rette for rolige, late dager på stranden!


Ellers er det "hval-safari" som er den store attraksjonen på stedet. (Selv om du kan se at ikke alle er  enige om hvordan hval skal staves. Det er nemlig sånn at blåhvalen har en fast rute et par timers båttur utenfor kysten av Mirissa og det arrangeres turer ut dit for nysgjerrige turister hver eneste dag! Jeg er jo nysgjerrig og kunne ikke la sjansen til å få sett blåhval gå fra meg. Etter noen timer på bølgene fikk jeg sett fire nydelige eksemplarer av dette gigantiske havdyret bare noen meter fra båtripa. Selvfølgelig var det en fantastisk naturopplevelse! Men. Det er et stort men her. For det første var jeg ikke alene der for å se på hvalene akkurat. Det var over 10 båter ute i samme ærend som meg, og det virker ikke som om det noe krav om kunnskap eller autorisasjon for å få drive med disse turene. Hver gang en av dyrene kom opp til overflaten, begynte båtene å følge etter de. Blåhvalen dukker under igjen og kommer opp igjen ca hvert tiende minutt, og hver gang med båtene hakk i hel. Det føltes som en vill jakt der hvalens ønske om å komme seg unna, ikke blir respektert. I ettertid hørte jeg også at de har skiftet atferd i det siste og trolig vil bli nødt til å finne seg en ny rute, da de ikke får være i fred her. Dette er trist og virkelig ikke noe jeg vil støtte opp om! Så derfor, samme hvor fantastisk det var å få sett blåhval på nært hold, så angrer jeg på at jeg ble med på det. Neste gang skal jeg gjøre litt bedre research før jeg blir med på noe lignende.
Tror ikke National Geographic kommer til å ringe meg for å kjøpe
 en kopi av bildene jeg fikk tatt av hvalene heller..

(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg besøkte Mirissa i januar 2013.

Kommentarer

  1. Det ser ut som en nydelig plass!

    Tragisk å lese angående blåhval-opplevelsen da. Stakkars dyr som nærmest blir jaget.. Får håpe noen tar tak og ordner med noe slags regulering av den industrien der. Det er så utrolig trist når turismen går ut over de harmløse dyrene på den måten.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: