Vang Vieng, vilt eller vakkert?

På den ene siden er Vang Vieng et vakkert sted som ligger idyllisk til rett ved elven Nam Xong og omkranset av kalksteinsfjell på alle kanter. Noen ganske få av turistene er her for å se på templer, padle kayak eller nyte den vakre naturen på andre måter.

MEN. Det er noe helt annet som tiltrekker seg tusenvis av backbackere hvert år. (Og som sørgelig nok også tar livet av noen.) Nemlig TUBING. I sentrum leider du deg en stor badering og blir så fraktet med tuktuk noen kilometer nord for byen. Langs den fine elva ligger det tett i tett med små barer nedover. I høysesongen er det visstnok så mange som 30 og det går an å prøve å komme seg innom alle i løpet av en dag. Etter å ha nippet til en øl eller spilt litt beerpong i den første baren, kaster du deg ut i elva på baderingen og seiler nedover med strømmen. Ved neste bar står det en fyr og kaster ut et tau til deg, slik at du kan komme deg i land. Og slik fortsetter det nedover, bra bar til bar. De forskjellige stedene har ulike aktiviteter som vannsklier, husker, slengtau, gjørmebad og mye annet rart. Blander du inn høy musikk, buckets med sprit, vanndusj og folk med sprittusjer, så skjønner du kanskje at det blir ganske vilt?

Den siste utfordringer består i å komme seg ned igjen til byen før klokken 18. Det erfarte vi at kan by på store vanskeligheter. Men klarer du det får du ihvertfall tilbake depositumet for baderingen og slipper og bli uvenner med utleiemafian.


Hva synes du? Vilt eller vakkert? Galskap eller moro??


(c) Bobleliv Reiseblogg.

Kommentarer

  1. Ganske vilt og veldig dumt, iallfall om man har drukket alkohol. Ellers ser der fint ut i Vang Vieng synes jeg :)

    SvarSlett
  2. He,he! Ja, det er nesten overraskende at det ikke er flere ulykker en det er hver år. Spritbøtter hjelper jo ikke akkurat på dømmekraften!

    Men det er ihvertfall definitivt moro også :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: