Den koseligste hovedstaden i Asia?

Siste stopp i Laos var hovedstaden Vientiane. Det virker som om de fleste besøker byen kun som et "visa-run" fra Thailand. Vi tilbragte også noen lange timer i kø på ambassaden her, men vi ble faktsik værende i Ventiane en hel uke.  Innbyggertallet i Vientiane er 730.000 og det er faktsike veldig lite i Asiatisk målestokk. Sammenlignet med for eksempel Bangkok og Hanoi oppleves denne byen som en rolig landsens småby. Her kan du senke skuldrene og rusle gatelangs helt uten å ha angst for å bli påkjørt av gale motosyklister eller å få pustevansker av forurenset byluft. Befriende!Blanding av Buddhistisk kultur og moderne vestlig påvirkning. I Vientiane kan du besøke gamle templer og kultur, i tillegg til shopping og bekvemme cafébesøk. I reisebibelen, Lonely Planet, kom vi over en adresse til et Skandinavisk bakeri i byen. Det er utrolig hvor sugen en kan bli på norsk mat etter månedsvis med ris og nudler. Vi hadde derfor skyhøye forventinger om grovbrød og brunost når vi troppet opp på denne adressen:
Desverre ble det en liten skuffelse da alt de solgte av bakvarer var laget av hvitt mel, og det skandinaviske var mest representert av danske kaker. Men de solgte ihvertfall baguette med kjøttboller, melk (!) og svensk snus! I tillegg møtte vi noen hyggelig skandinaver her, så det ble da et trivelig besøk uansett. Hele bybildet preges forresten av bakerier og små, hyggelige kafeér. Jeg tror aldri jeg har spist så mange gode sandwicher i løpet av en uke noe sted! Og jammen fant vi et sted der de serverte grov leverpostei på tapasmenyen også!

Oppsummert kan jeg derfor anbefale et opphold i Vientiane til alle som trenger et avbrekk fra asiatisk storbykaos og som setter pris på hyggelig kafébesøk : )(c) Bobleliv Reiseblogg.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: