Mitt reisetips: PANTANAL

Dersom du planlegger en tur til Brasil eller Bolivia bør du virkelig ta deg tid til å besøke Pantanal. Ihvertfall hvis du er interessert i dyr, insekter, fugler og fantastiske naturopplevelser (og har myggspray!).

Pantanal er et stort våtmarksområde på over 200 000 km2 med et yrende dyreliv. Det finnes blant annet  650 ulike fugleslag og 250 ulike fiskeslag og du er helt garantert og se kaymaner (en alligatortype) og de søte Capybaraene (flodsvin). Desverre finnes det også grovt regnet omtrent en billion mygg, men det er jo følger med på kjøpet. Du kan organisere tur til Pantanal fra grenseyen Curumba i vest eller fra Campo Grande i øst. Turoperatørene ordner transport inn i området, overnatting, jeepsafari, båtsafari, gåtur i jungelen, nattsafari, pirajafisking og hesteridning. Underveis må være forberedt på å leve enkelt, sove i hengekøyer og mye ris og bønner til mat. Jeg tror vi betalte omtrent 1500 kr pr person og det var da for en uke med alt inkludert, også overnatting natten etter vi kom til sivilisasjonen i Campo Grande igjen.

Men, bilder sier mer enn 1000 ord, så er får du et bedre inntrykk:


(c) Bobleliv reiseblogg.
Jeg besøkte Pantanal i  Januar 2010.

Kommentarer

 1. Stilig! Det så spennende ut =) Pirajafisking skulle jeg gjerne prøvd!

  SvarSlett
 2. Ikke sant!
  Det er litt spesielt å stå til knes i vannet, hale opp pirajaer også spise de etterpå.. Smakte godt, men var mest bein!!

  SvarSlett
 3. hei, har spm ang pantanal og turorganisering. Vi skal en tur dit i løpet av året og lurer på om du bestilte gjennom turoperatør før du dro nedover, eller bestilte når du kom ned dit. Ser av prisene som feks sambatravel opererer med at det koster ca rundt 4500kr per pers.tar i mot tips med glede :)

  SvarSlett
 4. Vi bestilte helt spontant når vi kom til hostellet i Curumba. Det var mange som hadde slike type turer, så det er ingen vits i å betale overprisete organiserte turer fra Norge. Hvor skal dere reise inn i Pantanal fra? Bolivia eller Brasil? Dersom du kommer til Campo Grande først, anbefaler jeg at du går innom hostellet som ligger rett ovenfor busstasjonen. De kan ordne tur for deg i tillegg til overnatting på et supert hostell (med svømmebasseng)...

  God tur! Gled deg!!!!

  SvarSlett
 5. Takk for kjapt og godt svar. planen er at vi skal til Cuiaba i 5 dager (Brasil) men kanskje det blir Campo Grande nå som vi fikk et supert tips av deg :)Vet du om de fikser tur for 4-5 dager også? eller drar du inn og ut for nye turer til pantanal hver dag? forstår det slik at de turene som de tilbyr fra Norge (ja de var drit dyre!!) da er du inne i selve området og drar på turer hver dag.Vet du om dette gjelder også for turer inn i Amazonas fra Manaus?

  SvarSlett
 6. Cuiaba ligger jo også rett ved Pantanal-området, så det går helt sikkert an å organisere tur derfra også. Jeg har som sagt bare erfaring med å reise fra Curumba og kom ut igjen til Campo Grande. Og så at tilsvarende tur gikk andre veien, Opplegget jeg var med på varte en uke og vi bodde i en camp inne i Pantanal hele tiden. Hver dag dro vi på ulike safarier og utflukter og kom tilbake til campen igjen..
  Men i området rundt Pantanal er jo turisme STORT og du får nok massevis at tilbud og muligheter til ulike turer og aktiviteter, så kan du jo bare melede deg på det som høres mest fristende ut!

  Amazonasturer fra Manaus har jeg ingen erfaring eller peiling på desverre..

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: