Fire fine frøkner på toppen av Little Adams Peak


"Little Adams Peak" beskrives som en lett fjelltur som passer for alle. Men det gjør den på ingen måte kjedelig for fjellvante nordmenn. Sjekk denne fantastiske utsikten på toppen!

Men for å ta det fra start: Fire fine frøkner; bestående av en toåring, en femåring og vi to mødrene starter turen fra veien ca 10 minutter med bil utenfor Ella sentrum. Den første etappen er på en smal sementvei gjennom en teplantasje. Her får vi en overraskende fin mulighet til å få se teplukkernes hverdagsliv og daglige arbeid på nært hold.I begynnelsen er det fin, bred vei å gå på og en behagelig stigning. Etterhvert blir veien smalere, og en mer kupert sti. Det er aldri noen fare for å gå seg bort her, veien er hele tiden tydelig. Underveis stopper vi  flere steder for en fotopause. Se så fint:Flotte  "98 Acres Resort" som ligger i åskammen i dette området.


 På toppen:Den siste etappen så er det en bratt stigning, med steintrapper for å komme helt opp på toppen. Og jeg lover det er verdt å bli litt andpusten for å komme opp hit! Fra punktet der du ser disse to franske turistene står, kan du også gå litt ned en dump og ut på det ytterste platået midt i bildet.Akkuratt da vi hadde fått tatt bilder og nytt utsikten fra toppen, kom det flere mørke skyer drivende over himmelen. Det var definitivt regn på gang, noe som ikke er så uvanlig her i høylandet,  så da var det bare å sette kursen ned igjen. Vi kom frem til bilen igjen, akkuratt i det de første regndråpne trommet på ruta.  Alle fire frøkner var enige om at det hadde vært en fin tur!


Kort informasjon om turen: 
 • "Little Adams Peak" er 1141 meter høy. Det er en lett tur som passer alle som kan gå!
 • Turen gjennomføres på totalt 2 timer (da gikk vi med en toåring på ryggen, og en seksåring til fots).
 • Det er fint å gå  tidlig morgen eller på ettermiddagen, pass på at du beregner nok tid så du er tilbake før det mørkner.
 • Det er ingen utgifter knyttet til turen, du trenger ingen guide. Startpunktet går fra hovedveien, og det er skiltet underveis.  Kommentarer

 1. Steike, så vakkert og grønt det så ut der! Savner varmt vær nå altså! =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt nydelig! Men som noen kommenterte på vår facebookside, ikke like fint i tåke og regne ;) ;)
   Ja, nå har du vært lenge i Norge, på tide å komme deg til tropiske strøk :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: