Ella


Oppe i fjellene, omkranset av teplantasjer, fossefall og vakker natur, ligger Ella. Mange er innom dette stedet i løpet av en rundreise på Sri Lanka, da det er en utmerket base for gåturer og naturopplevelser. Den mest populære turen, "Little Adams Peak", ligger rett utenfor sentrum. Vil du ha en større utfordring, så prøv deg på en lengre dagstur til "Ella Rock". 

Selve sentrum i Ella gjennomgår stor utbygging for tiden, med flere nye gjestehus, butikker og restauranter som popper opp. Det merkes at det er en populær plass, og mange blir her i mange dager. Er du en av de, og ønsker å henge med andre backpackere, så sjekk ut populere "Chill Cafe".

Men ellers er den største severdigheten ikke Ella i seg selv, men den fantastiske naturen i fjellene den er omgitt av. På bildet under ser du den fantastiske utsikten bare en kort gåtur fra sentrum.Bo: Det er ikke så mange hotell med god standard å velge mellom i Ella. Vil du unne deg litt luksus, så sjekk ut "98 Acres": wow, sier jeg bare!    Et helt ok hotell med fantastisk nydelig utsikt er "Ella Mount Heaven".  Og ellers er det flust av enkle gjestehus og homestays i området. De fleste backpackere booker ikke på forhånd, men finner et ledig rom  på et av de enkle gjestehusene i sentrum.  

Reise til og fra:  Fra Hikkaduwa tar det nesten fem timer å kjøre til Ella. Skal du utforske høylandet videre, så anbefaler jeg å ta togturen videre til Nuwara Eliya (Nanu Oya stasjon- ca 3 timer) eller helt til Kandy (Peradeniya stasjon - ca 6 timer). Skal du sørover igjen, finner du to populære nasjonalparker, Yala og Udawalawe under to timers kjøretur fra Ella (tar du buss, beregn minst fire timer og flere bussbytter).

skjermdump fra Googlemaps.com

Mer om Ella:

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: