SRILANKISK MAT
Rice and Curry og sjømat. Vi må starte med det viktigste. Det mest typisk srilankiske måltidet du kan spise er "Rice and Curry". Dette blir servert på litt forskjellige måter, men inneholder alltid ris, flere ulike currier og papadam. For de som spiser kjøtt, er gjerne fisk eller kylling en av curriene. Dahl-curry (linser), poteter, gresskar, jack-fruit og "ladyfingers" er grønnsaker som brukes mye. De drevne blander alt godt sammen og spiser selvfølgelig med hånda, men det er lov å jukse litt med en skje også. Rice and Curry skal være sterkt! Det spares ikke på krydderet her på Sri Lanka, og 6-7 ulike kryddertyper på gjerne til for å skape den helt riktige smaken for hver enkelt curry. Jeg har fått det servert såpass sterkt at det var så vidt jeg fikk det i meg. Andre ganger har retten vært så turistmodifisert at det har vært skuffende lite brenning på tunga. Men en kan selvfølgelig alltid be om å få litt ekstra chili ved siden av! Jeg som er så he
Uaaaa! Skummelt! Det vet jeg ikke om jeg hadde turt å prøve.. Selv om man alltid er litt tøffere når man er ute og reiser! ;)
SvarSlettHehe! Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg bare SKULLE smake noe. Selv om jeg angret litt da jeg fikk "maten" i hånda. Men alt er fritert og krydret, så egentlig smaker det helt ok. Bare du lukker øynene og ikke tenker på hva du spiser... ; )
SvarSlett