Egypt

Sommerferien 2008 var vi tre jenter som reiste til Egypt på en treukers tur. Vi bodde i Dahab som er en liten by helt sør på Sinaihalvøya. På forhånd hadde vi avtalt å leie et hus av en nordmann der nede. Men da vannet (og dermed doen) ikke virket og alle tre jentene hadde "Egypt-mage" store deler av turen, leide vi oss inn på hotell i stedet.
Dahab er et lite sted og dykking/snorkling er hovedaktiviteten som tilbys. Jeg hadde jo planlagt å kanskje ta dykkelappen her, men den allerede beskrevne "Egypt-magen" gjorde det ikke så fristende. Dagene ble i stedet tilbragt på solsengene her ved vannkanten, snorkling ved Blue Hole, bading i lagunen og herlige avslappende kvelder på restaurantene med vannpipe og kald øl.

Vi dro også på en tredagers tur til Kairo. Vi bestilte en organisert tur fra Dahab, men i ettertid ser vi at vi skulle nok klart å organisere mye billigere og bedre selv egentlig. Følte oss litt lurt da skyssen dit var en vanlig personbil som  det slett ikke gikk an å sove i som vi hadde blitt lovet. Derfor var vi stuptrøtte når vi kom frem og under omvisningen på Giza, det egyptiske museet og moskeen. Og når man i tillegg plusset på 50 varmegrader og slitne mager er ikke minnene fra Kairo kun positive. Hele byen er jo også ganske bråkete og kaotisk med sine 15 millioner innbyggere.  Men bildene ser ihvertfall bra ut:


Vi besøkte det Egyptiske museet. Jeg er ikke akkuratt en sucker for museer, men her ble jeg faktisk veldig imponert. Egypt har jo en så lang og fantastisk historie og det er helt sykt å tenke på hvor gamle de tingene som er på museet faktisk er. Av de mest kjente tingene der er fra Faraoen Tutankhamons grav. Over 3 500 gjenstander ble funnet inne i den, den mest kjente er Tutankhamons gylne maske. Denne ble funnet oppå mumiefjeset og er 12 kilo tung av solid gull. Etterpå var vi også på et sted de laget parfyme og fortalte om denne prosessen. Ikke så fryktelig interessant egentlig og jeg kjøpte ingenting. Til slutt besøkte vi Kairos eldste moské.

Ellers hadde vi i tilegg en annen utflukt fra Dahab; nemlig til Sinaifjellet. Vi ankom foten av fjellet midt på natten og begynte vandringen oppover, 8 turister og en guide. Det hele var en ganske slitsom opplevelse i den formen jeg var i akkuratt da. Jeg hadde lyst til å kaldkvele guiden flere ganger da han var en ganske usympatisk fyr på ca 16 år som ikke hadde gjort annet enn å LØPE opp og ned det fjellet hele sitt liv... Han visste ihvertfall ikke hva `rolig start´og `pauser´var for noe, og var veldig flink til å rope GO-GO-GO. Men tilslutt kom vi oss da ihvertfall opp og fikk nytt soloppganged der før vi startet på nedstigningen.Når vi (endelig) kom ned igjen, varme og støle, gikk vi en snartur innom og så på "den brennende busken" inne i Katarinaklosteret før vi satte oss i bussen og kom tilbake til avslappende Dahab  igjen...

(c) Bobleliv reiseblogg.
Jeg besøkte Egypt i Juli 2008.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: