2 kommentarer
 1. Spenndende å lese. Har noe lignende her ang kaldt vann. De tror vi blir så syke av å drikke kaldt vann eller annen kald drikke. Og de er generellt veldig opptatt av at barn skal være varme, de rett å slett koker barn her nede nesten. Ser babyer i bærebagger med tykke fleecepledd i juli mnd og de forstår bare ikke at det faktisk er farlig med for mye varme og lukka elementer.

  Har hørt morsomme historier om tyrkere som tror at babyer må ristes inn i skinnet så de holdes da opp ned for å passe til huden. Og det er en tradisjon her å gi babyer ett honningbad. Heldigvis var vi i Norge når jeg fødte fordi jeg forklarte at honning var farlig og han kunne få det i munnen men neida, det er helt normalt å bade babyer i honning.. Dette fordi at de da ikke skal svette når de blir eldre. Lukter mye rart på denne tiden av året så det fungerer jo ikke akkurat da haha.

  Vi fikk også en liten bønn fra en imam som vi skulle sy inn i klærne til Emir når han var liten for da ville han ikke gråte. Brukte den innimellom faktisk men vet ikke om det hjalp noe særlig da.

  Og det morsomste jeg vet her er at hver gang Emir blir syk så er det altså fordi han har vært kald. Feks omgangssyken, den fikk han fordi vi hadde vært i Ankara uken før og der var det jo kaldt. Da lo jeg godt

  SvarSlett
  Svar
  1. : ) Ja, jeg ser rett som det er barn i ulluer her, og da er det 30 grader og vindstille. I mine øyne ser det helt forferdelig ut!! Jeg kan være enig i at for mye skifte i temperaturer sikkert ikke er bra, fra iskaldt - til varmt - til iskaldt igjen, mendet får da være måte på. Enig med deg, alt for varmt og ikke noe luft er da ihvertfall farlig!

   Vi får bare fortsette som vi gjør, litt nye tradisjoner, ispedd sunn fornuft og egne grenser, så blir det sikkert veldig bra :)

   Takk for kommentar, Sissel. Jeg følger alltid med på bloggen din, men er alt for dårlig til å legge igjen kommentar. Skal skjerpe meg :)

   Slett