NORGE VS SRI LANKA

Jeg kom over siden GLOBALIS.NO her om dagen, og ble sittende og kikke.  FN står bak siden, og de kaller det selv et interaktivt verdensatlas. Her finner du info om FN´s tusenårsmål og hvordan alle verdens land ligger an da det kommer til fattigdom, barnedødelighet, likestilling og så videre. I tillegg kan du sammenligne land, og da valgte jeg meg såklart Norge og Sri Lanka:


Jepp, Norge er fem ganger så stort, men så bor det derimot over 4 ganger så mange mennesker her på Sri Lanka. Mye høyere befolkningstetthet med andre ord! Den neste som kommer er vel heller ingen overraskelse. Norge er MYE rikere enn Sri Lanka!
Denne skal jeg sende i posten til hespetreet av en helsesøster som sa at jeg var uansvarlig som tok med Sanja til Sri Lanka før hun var vaksinert opp til minst halvannet år. De har et rimelig bra vaksinasjonsprogram her på Sri Lanka faktisk! IN YOUR FACE!


Desverre! 2,7 jorkloder, det har vi faktisk ikke, så  SKJERPINGS FOLKENS! At Sri Lanka kommer "godt ut her", skyldes nok desverre ikke et glødende engasjement for miljøvern, men henger nok derimotførst og fremst sammen med sammenligning nummer to: pæng! Hadde gjennomsnitsmannen her på Sri Lanka hatt råd til en bil til seg, en til kona og en flatskjermtv på hvert rom, så hadde han nok kjøpt det.  Jeg tror begge land trenger mer fokus på miljøvern, hver på sin måte!

Kommentarer

  1. Poster som dette setter ting inn i perspektiv! Sykt at forbruket i Norge i teorien krevet at man skulle ha 2,7 jordkloder! Vanvittig!! Flere burde reise til steder med svakere økonomi enn Norge og se hvordan resten av verdens befolkning faktisk lever. Veldig interessant også at flere i Sri Lanka enn i Norge er vaksinert mot meslinger!

    SvarSlett
  2. Ikke sant! Tenk hvis hele verden hadde "levd over evne" slik som vi gjør i Norge og det meste av vesten... Stakkars planet!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: