5 kommentarer
 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Veldig bra skrevet om et viktig tema! Det er alt for mye korrupsjon her i verden, som veldig mange ikke er klar over... Og som du skriver er det vanskelig å ta innover seg at det faktisk ER slik mange steder...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg lar meg fortsatt sjokkere ihvertfall!

   Slett
 3. Velkommen til tilværelsen som litt mer bofast expat.

  Jeg tror ikke det er så mange paradis igjen i verden, og selv om naiviteten vår gir oss fine skylapper, så skal vi kanskje være glad for å få lov til å beholde dem. Og tillate oss å la dem være på, innimellom. Det går jo ikke når man blir værende på et sted lenge. Da blir de røsket av uansett, men for en to ukers ferie der målet kanskje ikke er samfunnsopplysning, men heller å nullstille en liten stund før det bærer tilbake til hverdagstralten, skal man kanskje tillate seg å la de være på?
  Jeg spør. Helt sikker er jeg ikke. Personlig er jeg i ferd med å bli ordentlig desillusjonert. På en slik måte at jeg kanskje egentlig ikke ønsker det selv, og at det når et punkt der det skaper en form for bitterhet og antipati, heller enn sympati og driv/motivasjon til å gjøre noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig å få høre fra en mye mer erfaren expat enn meg!

   Noen av turistene her ser ut til å ha så store skylapper at de knapt vet hvilken verdensdel de befinner seg i, og viser så lite respekt for andre mennesker at jeg blir helt redd! Men jeg er enig med deg, det å få litt pause fra virkeligheten, gå inn i feriemodus og senke skuldrene, det unner jeg enhver!

   Du har ihvertfalle helt rett i at skylappene før eller siden røskes av etter en stund! Forløpig er jeg i et sånn modus at jeg drømmer om å starte en aksjon, åpne et sykehus eller stille til neste valg, mens jeg samtidig kjenner på at det er så alt for mye å ta tak i! Foreløpig har jeg 10000 drømmer, men jeg håper jeg har satt minst 1 av de ut i livet om et år. Time will show!

   I mellomtiden vil jeg gjerne høre mye mer fra ditt Expatliv, så håper du finner tid eller inspirasjon til bloggen igjen.. litt bitterhet og antipati skal jeg takle. :)

   Slett