RESTAURANTER I HIKKADUWA

Bobleliv - bloggen er skrevet av Merete Lund. August 2018 flyttet bloggen til denne adressen:   wwwnorlankatravels.com/nb/blogBli med over!
I Hikkaduwa finnes det over 200 ulike restauranter, så det er mye å velge mellom.  Hotellrestauranter, strandrestauranter, lokale takeaway-steder og roti-shops. Rice and curry, pasta, stekt ris og pizza i en god miks,  Her finner du noen av mine favoritter.

 

FINE STRANDRESTAURANTER MED KOSELIG ATMOSFÆRE:
Menyene er ganske like på disse stedene: sjømat, rice-and curry, nudelretter og sandwicher. En god blanding av asiatisk og europeisk mat av helt grei kvalitet, laget for å passe turister. Prisnivået er forholdsvis rimelig og med på kjøpet får du en herlig utsikt til stranda og kanskje en flott solnedgang!
 • Neelas
 • Moonbeams
 • Top Secret
 • Why Not
 • Tigri


VESTLIG MAT:
Rice an curry er veldig godt, men noen ganger frister det heller med en saftig pizza eller en god burger. Her er mine to favoritter: 
 • Spaghetti & co: Hikkaduwa beste pizza og pasta :) Åpent fra klokken 19 hver dag.
 • Nordic House: Hikkaduwas kanskje beste hamburger og kaffe. 
 • Pig Wishes:  Et lite enmannsforetak midt i turistsentrumet Narigama. Her selges burgere, tacos og fajitas, de to sistnevnte som eneste sted i Hikkaduwa så vidt jeg vet. Og "Dan-the man", vet hva han gjør, maten er kjempegod!


ET PAR NYKOMMERE: 

 • Salty Swamis: Denne lunsjrestauranten har seilt rett inn som favoritt hos mange her i Hikkaduwa. En helt annerledes meny, fyllt av deilige sunne råvarer og flere retter er vegetariske og veganske. Jeg gir også ti stjerner i margen for at du får servert vann i glassflasker og juice i resirkulerte glass! I tillegg til nydelig mat, har de i tillegg byens hyggeligste service, hit må du bare innom!
 • Tiki Buger: Er med og kjemper om tittelen Hikkaduwas beste burger. Selv har jeg forelsket meg i vegetar- og fiskeburgeren. Namminamm! Stedet ligger i bakgården til "Sisters Pit" og har en koselig laid-back atmosfære med stråtak, lyslykter og sand mellom tærne.


LOKALMAT FOR DEN REISEVANTE BACKPACKEREN:
 Sri Lankas lokalmat er først og fremst Rice and Curry. Dette kan kjøpes svært rimelig hvis du ikke er redd for å besøke lokale restauranter. Rengjøringen og fasilitetene ville vært utenkelig i Europa, men maten er veldig sterk og veldig god. 
 • Southern Cool Spot:  (ligger helt øverst på kartet mitt). Retter fra 10 norske kroner og oppover. Ordentlig god og sterk mat, som de lokale liker den.
 • Rotti-shops: (Ingen nevnt, ingen glemt). Disse ligger det mange av langs hovedgata og serverer Rotti (en slags tynn inbakt pannekake) med valgfritt fyll av egg, ost, og grønnsaker, eller søte fylt med f.eksempel sjokolade og banan. I tillegg selger de fleste Kottu Rotti, som er oppkuttet brød med valgfritt fyll.  Rotti-shoppene åpner på kveldene, og er perfekt som en liten snack før leggetid!

ANDRE FAVORITTER:
 • Asian Jewel: Stedet ligger litt utenfor sentrum, men er vel verdt en tuktuk-reise for å teste ut en restaurant som skiller seg ut med litt andre retter og god kvalitet. Jeg anbefaler og ringe for å bestille bord på forhånd. Prisnivået er litt høyere her enn mange andre steder, men du får det du betaler for!
 • Home Grown: Hvis du ønsker å prøve rice and curry for første gang, så går du hit. Her får du servert mat som er laget skikkelig på Sri-Lankisk vis, men ikke alt for sterk. De lager forskjellige retter hver dag, så be gjerne om å prøve litt forskjellige curry-typer.  Bonus er et utrolig koselig sted, hyggelig atmosfære og god service.
 • Refresh: Stedet er særlig kjent for god sjømat, og du kan velge din egen mat fra "akvariene" der. Her er det alltid mye folk, så det må vel være et kvalitetstegn. I tillegg til sjømat, så har de den største og lengste menyen jeg har sett, så her kan alle finne noe de liker. 

Har du vært i Hikkaduwa?  
Hva var din favorittrestauarant?


Bobleliv - bloggen er skrevet av Merete Lund. August 2018 flyttet bloggen til denne adressen:   wwwnorlankatravels.com/nb/blogBli med over!


Kommentarer

 1. På Asian Jewel fikk vi en fantastisk god mat, til og med desserten var himmelsk. Detteer en noe dyrere restaurant, men langt fra norske priser. Ellers fant vi god mat på Mooonbeam og Neelas. Ikke fornøyd på Refresh og på Cool Spot var 4 og 7 meget misfornøyd med maten.

  SvarSlett
 2. Hei anonym (Mona?)
  Ja, Asian Jewel er litt i sin egen liga her, synes jeg
  Tusen takk for tilbakemeldinger på deres restaurantopplevelser :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: