SRI LANKAS UNIKE DYRELIV

Bildene i dette innlegget er tatt av den flinke fotografen Camilla Korsnes. Hun er like glad i dyr som meg, og knipset utrolig mange fine bilder da hun var på en rundtur med Norlanka Travels på Sri Lanka i fjor. Jeg har fått tillatelse til å publisere noen her på bloggen min. I  tillegg kan du gjerne gå inn på hennes facebook-side, eller instagram-konto for å se flere blinkskudd. Den Sri Lankiske elefanten er en av tre undergrupper av den asiatiske elefanten. Mye mindre enn sin afrikanske bror, men samtidig veldig mye større enn et menneske. Dette bildet er knipset i Yala nasjonalpark, som er en av parkene som gir beskyttelse til disse flotte dyrene. Selv om Sri Lanka visstnok er det landet med høyest "elefantbefolkningstetthet" i Asia, så regnes altså elefanten som utrydningstruet fordi populasjonen har minket så betraktelig de siste generasjonene. Fra stor til liten. Disse ekornene er "overalt" her på Sri Lanka. Liker du fun facts, så kan jeg fortelle deg at de heter Lena på singhalesisk, og at de innimellom lager en høy skrikende lyd.For en søt apefamilie, med sjarmerende hårfrisyrer! Disse er av typen "toque macaque", men det finnes også flere andre apetyper på øya. Asishjort, (engelsk: chital deer). Disse små søte hjortedyra skulle søkt jobb hos julenissen, hvis det ikke var for at de trives best i tropiske strøk her på Sri Lanka, i India og Nepal.


Sjekk nebbene på disse Nesehornfuglene da! Er du ornitolog eller litt over gjennomsnittlig interessert i fugler, så er nok en reise til Sri Lanka litt som å komme til himmelen. Det finnes mange nasjonalparker her, flere med spesielt stor artsrikdom av fugler. Ta med kikkert! 
I løpet av en safari i Yala nasjonalpark kan du være av de heldige som får øye på den flotte leoparden. Noen kunder spør om vi har noen leopardgaranti på våre turer (!), men det har vi såklart ikke. Nasjonalparken er enorm, og dyrene lever som ville der inne på de store områdene. I tillegg er de sky og gode til å kamuflere seg. Norlanka Travels sørger for en god og erfaren guide og sjåfør i parken, resten er opp til tilfeldighetene.  Kobra er det deriomot ikke like mange som har lyst til å treffe på. Og treffer du denne karen i denne posituren, så er det også smart å holde deg litt avstand. Men generelt kan jeg betrygge deg med at slanger stort sett er mye mer redd for oss, enn det vi er for de!


Øgler finnes det utrolig mye av på Sri Lanka. Fra de gedigne varanene, små gekkoer og til disse to vakre her. Først en "Green Garden Lizard", mens den andre er en kamelon uten at jeg har funnet ut mer bestemt slektsnavn på den.  Er du utendørs ved tiden rundt solnedgang og du ser noe enormt som flyver over himmelen, så er det sannsynligvis  enten bat-man eller disse enorme flaggermusene. De kalles "flying-fox" og det er ikke så rart ettersom de er kjempestore. Helt ufarlige er de altså, hvis du ble i tvil, men de elsker frukt, så det er ikke sikkert alle fruktbønder er like glad i de... (ps: ser du babyen på bildet?)

Dette var såklart bare et lite utvalg av alle de pattedyr, fugler og reptiler som finnes her. Og da har jeg ikke engang begynt på å fortelle om fiskene, hvalene og sommerfuglene. Er det flere dyreinteresserte folk der ute, så anbefaler jeg virkelig en tur til Sri Lanka og et besøk eller flere i de mange nasjonalparkene som finnes her. Og da sender du såklart en mail til meg, så kan jeg komme med mange tips.  Vi snakkes!

Fotograf:  Camilla Korsnes

Kommentarer

 1. Wow, helt fantastiske bilder!! Artig at hun fikk sett leoparden også! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun en en veldig dyktig fotograf : )
   Gikk du glipp av leoparden? Ja, det postive er da at du har enda en god grunn til å komme tilbake en gang til :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: