UNDERVANNSPORNO

Jeg har fått tilsendt noen bilder fra en som var på samme liveaboard-tur til Maldivene som meg. Gud, det er lenge siden jeg har dykket nå, kjenner jeg, savnersavnersavner. Hele Maldiveneturen var som et eventyr. Tusen takk til Richard, som fikk meg til å mimre tilbake!


Hvis du lurer på hvorfor en dykker bør dra til Maldivene, så bare se her:
 Det absolutte høydepunktet var å snorkle med hvalhai! 


Og ellers er Mantarays som henger ut en halvtime av dykket, overflod av hai, rokker og annen storfisk også med på å gjøre et dykk fantastisk spennende!

Og litt småsnacks av de mer sjeldne artene. Henholdsvis stone fish, ghost pipefish, yellow leaffish og frogfish (på godt norsk). Skulle gjerne dratt til med mer nøyaktig artsbeskrivelse, men jeg finner ikke igjen fiskeboka mi..


Og resier du til Maldivene primært for å dykke, anbefaler jeg at du holder deg unna de fancy resortene og heller booker deg en ukes tur på en "live-aboard båt". Det er ikke så dyrt som det høres ut som, og dykkingen er helt eksepsjonell!! Før du tar turen, anbefaler jeg at du har en del dykk på baken, spesieltnoe erfaring med dypdykk og dykk under sterk strøm. 

Det er superbillig å fly til Maldivene fra Sri Lanka, så lurer på om jeg skal få med meg mannen på en forsinket bryllupsreise etterhvert...


(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg besøkte Maldivene i  februar 2013.

Kommentarer

 1. Så kult! Å svømme med hvalhai er absolutt en drøm for meg også. Hvordan var det? De er vel ganske harmløse, men så store!

  Håper du får mannen med deg til Maldivene ;) Flyr airasia dit?

  SvarSlett
 2. Det var helt sinnsykt, de er gigantiske!!! Men helt harmløse ja, allikevel får en automatisk litt puls med nærkontkakt med noe så digert ;) På tidspunktet vi oppdaget hvalhaiene hadde jeg kune snorkleutsyr på meg, så har fortsatt lyst til å få kunne komme enda nærmere de med dykkeutstyr..

  Sri Lankan airlines flyr mellom Colombo og Male flere ganger om dagen, ca 1000NOK tur-retur.

  SvarSlett
 3. Det ser så utrolig kult ut å dykke med hvalhai!!

  SvarSlett
  Svar
  1. :) Her snorklet jeg faktisk bare. Men kult var det!!

   Slett
 4. Wow! Jeg har akkurat oppdaget bloggen din, og jeg må si jeg blir inspirert! Tok dykkerlappen for et år siden i Israel, og har dykket en gang i Thailand etter det - så ble jeg frelst. Nå har jeg ikke dykket på veldig lenge og kjenner jeg blir gal av lengsel når jeg ser på bildene dine... Drømmen er vel kanskje en backapckertur med dykking som hovedaktivitet. Har du noen tips til flere land å dykke i for en nybegynner?

  SvarSlett
 5. Hei! Beklager at jeg ikke fikk med meg kommentaren din før nå. Hva med Egypt, Filippinene, Vietnam?Og i Thailand er det jo massevis av flotte steder og dykke ofr nybegynere, mye fint å se..

  Lykke til med planlegging av dykketur :)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: