UNDERVANNSPORNO

Jeg har fått tilsendt noen bilder fra en som var på samme liveaboard-tur til Maldivene som meg. Gud, det er lenge siden jeg har dykket nå, kjenner jeg, savnersavnersavner. Hele Maldiveneturen var som et eventyr. Tusen takk til Richard, som fikk meg til å mimre tilbake!


Hvis du lurer på hvorfor en dykker bør dra til Maldivene, så bare se her:
 Det absolutte høydepunktet var å snorkle med hvalhai! 


Og ellers er Mantarays som henger ut en halvtime av dykket, overflod av hai, rokker og annen storfisk også med på å gjøre et dykk fantastisk spennende!

Og litt småsnacks av de mer sjeldne artene. Henholdsvis stone fish, ghost pipefish, yellow leaffish og frogfish (på godt norsk). Skulle gjerne dratt til med mer nøyaktig artsbeskrivelse, men jeg finner ikke igjen fiskeboka mi..


Og resier du til Maldivene primært for å dykke, anbefaler jeg at du holder deg unna de fancy resortene og heller booker deg en ukes tur på en "live-aboard båt". Det er ikke så dyrt som det høres ut som, og dykkingen er helt eksepsjonell!! Før du tar turen, anbefaler jeg at du har en del dykk på baken, spesieltnoe erfaring med dypdykk og dykk under sterk strøm. 

Det er superbillig å fly til Maldivene fra Sri Lanka, så lurer på om jeg skal få med meg mannen på en forsinket bryllupsreise etterhvert...


(c) Bobleliv Reiseblogg.
Jeg besøkte Maldivene i  februar 2013.

Etiketter: , ,