Og hvordan feiret vi Vesak?

På selve fullmåne-dagen må huset pyntes. Og da mener jeg ikke innvendig, men utvendig. Fargerike lykter, girlandere, neonlys, fargesprakende lys og blinkende lys er veldig populært. Av alt dette er lyslyktene min desiderte favoritt. Se så fine disse er:

Selv om jeg først syntes huset vårt lignet litt på et diskotek, så skjønte jeg etter å ha sett litt rundt omkring i gatene her, at vi nok hadde valgt en MINIMALISTISK stil. For noen er det desto flere farger og mer blinking, desto bedre!Naturlig nok blir templene også pyntet etter alle kunstens regler. Og på Vesak er det ekstra mange blomster, røkelse, telys og oljelamper, da de aller fleste buddhister tar en tur til sitt lokale tempel denne dagen.


En annen tradisjon her er at det i tiden før Vesak samles inn matvarer og penger i nærmiljøet, også arrangeres det store fellesmåltider i løpet av uken etter fullmånen. Her kommer innbyggerne i den enkelte landsbyen sammen, og spiser, drikker og koser seg. Ingen betaler for maten, pengene er jo allerede samlet inn, så absolutt alle kan delta :) 

Ellers er det vanlig å gi almisser, donasjoner til templer eller andre veldedige formål denne dagen.

Og hva spiste vi på Vesak? Svigermors beste Rice and Curry, såklart!

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: