New Dehli: Ikke akkurat India på sitt beste.

Etter seks måneder på tur, tror en kanskje at en er forberedt på det meste. Men det å lande i India og gå rundt i gatene i Dehli er intenst. Bråk, søppel, kuer, hunder, fattigdom og tigging. Overalt!
 Og nevnte jeg biler, mopeder, rickshawer og sykler? De som tuter, ringer eller lager så mye lyd de bare klarer, mens de kjører i sikksakk gjennom overfylte gater.
 Og mennesker! Det er skrekkelig mange innbyggere i byen, og mange (av mennene) er veldig intense. De vil  si hei, høre hvor vi er fra og hvor vi er på vei, trenger vi hjelp kanskje og vil vi kanskje komme inn i butikken deres. Og noen drar deg i armen, mens andre igjen kan finne på å følge etter deg i flere kvartaler. Og absolutt alle kikker! Det er kanskje interessant og spennende de første 20 minuttene, men så blir en bare dritt lei!  Og deretter ser en de sultne, bedende tiggerne ved hvert hushjørne. Og så løshundene, som tar over makta i gatene om natta! Alt dette fører til at en rusletur i labyrintgatene i byen er ganske slitsomt. 

Men etter noen dager, klarer en ihvertfall å få øye på den indiske sjarmen innemellom alt som er kaos. Den fantastiske maten, de billige prisene og menneskene som ikke vil deg vondt, men bare er nysgjerrige. Fargene, lydene, smilene og latteren.

Også blir en aldri riktig helt vant med å se disse kuene som tusler i gatene og gjerne stikker hodet innom en butikk i ny og ned. Fascinerende!
Vi hadde en hel uke i New Dehli. I etterpåklokskapens navn kan vi være enige om at dette var vel mye, India har jo så mye annet å by på! Men et par-tre dager for å se litt av det "ekte" India er det verdt.

(c) Bobleliv
Jeg besøkte New Dehli i Desember 2011

Kommentarer

 1. Tenker du lengtet litt tilbake til Kota Kinabalu:)

  SvarSlett
 2. He, he skjønner at denne bloggen begynner å bli litt rotete, men var i Dehli FØR jeg var i Malaysia.
  Hvis ikke hadde du nok hatt helt rett: )

  SvarSlett
 3. Haha, det skjønte jeg etter at jeg hadde skrevet kommentaren.

  SvarSlett
 4. ha ha..kjenner meg veldig igjen. første morgenen etter vi kom hadde jeg en som pusset skoene mine og en som renset ørene mine før enn jeg rakk å protestere..og selvsagt en haug med tilskuere

  SvarSlett
 5. Ja, India på sitt mest intense : )

  SvarSlett
 6. Hehe, ja kan tenke meg at en uke i den kaotiske metropolen kanskje ble litt i meste laget. Men slike ting er det vanskelig å vite før man drar! Uansett bedre med litt for mye tid enn litt for lite i mine øyne. ;)

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: