Ha Long Bay: De styrtende dragers bukt.

For lenge, lenge siden, var det mange fiender som ville invadere Vietnam. Heldigvis var landet beskyttet av snille guder, og de sendte en kjempestor drage og hennes barn for beskyttelse. Dragene kom flygende og sprutet ut edelstener som ble liggende som øyer i vannet. Fienden ble svært overrasket når det plutselig reiste seg store fjell foran båtene deres, og de krasjet, kantret og sank.  Da slaget var over, kunne freden senke seg over landet. De snille dragene ville bli værende i bukta, og landet og slo seg ned for godt.  Og slik oppstod altså de tusenvis av små og store øyene i Ha Long Bay. (Long betyr drage på Vietnamesisk)
Eventuelt finnes det en kjedeligere versjon av hvordan bukta har fått sitt iøynefallende utseende. Det handler om kalksteiner og erosjon, men det kan du lese om et annet sted. Jeg synes drageforklaringen er mye finere. 

Vil du besøke Ha Long Bay, arrangeres det turer fra hvert eneste hostell og turistkontor i Hanoi. Prisene (og standaren) varierer mye, så sjekk litt rundt før du bestiller. Vi gikk til slutt for varianten med en natt på båt og en natt på Apeøya i Cat Ba. Vær bare forberedt på at du ikke er alene her ute. Du kommer ikke til en eksotisk uberørt perle, men til Vietnams største turistmagnet. Det kryr av andre turister i alle aldre som også vil være på båttur, gå i grottene, padle kayak og synge karakoke. Det finnes sågar egne partybåter for de som vil ha hovedfokus på det siste. Ta turen for det den er og nyt utsikten og de fantastiske solnedgangene!

Flott!
Solnedganger som kan spises som drops!
Finn sjelefred...
..eller hopp fra øverste dekk!
Grotter og lys gir morsomme fotomuligheter.
Snart ankomst ved Monkey-island.
Vi så forresten ikke en enste ape.
Men så tilbragte vi det meste av dagen på stranda, så det er kanskje ikke så rar? 

(c) Bobleliv reiseblogg.
Jeg besøkte Ha Long Bay i August 2011.

Kommentarer

 1. Men pass på å reise når det faktisk er sol å se. Har vært der tre ganger, og aldri sett sola. Vi snakker mars...
  Pass også på å be kapteinen stance båten et sted der du faktisk ser vann og ikke grums. Når det er tatt hensyn til, så er det absolutt bare til å nyte. Virkelig et sted verd både ett og tre besøk.

  SvarSlett
 2. Ser underbart ut! När påbörjar du din DiveMaster? :) Är det något du undrar ang divemaster kursen då tveka inte att höra av dig! :)

  SvarSlett
 3. Tre ganger, ja. Jøss! Men er jo virkelig en perle. Jeg var der i slutten av August, og da skinte ihvertfall sola : )

  Sunny Diving: Jeg er allerede igang med Divemaster. Ferdig med internship om ca tre uker. Men tar ingen dykkebilder for tiden, så har ikke mye å blogge om fra Kota Kinabalu. I stedet blogger jeg litt om reisene i de ni månedene før jeg kom hit. Henger veldig etter, så har mange steder å fortelle om!

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: