AngkorAngkor byr på fantastiske fotomuligheter. Her er bare et lite utvalg av over 500 bilder jeg tok dagen jeg besøkte stedet:


Angkor Wat.


Bayon-tempelet. Angkor Thom.


Naturen tar over.
Litt informasjon hentet fra Wikipedia for de som er interessert:

Angkor er en hel by av ruiner nord i Kambodsja. Fra ca år 900 e.kr. var Angkor hovedstad og religiøst sentrum i Khmerriket. Den mest kjente bygningen på området er Angkor Wat, men det er 71 andre store ruiner og opp mot tusen mindre. Angkor ble først bygget i hinduistisk mønster, men etter en rasering i 1177, ble mange bygninger omgjort til Buddhistisk stil.
Angkor forble i stor grad bortglemt og overvokst av jungelen frem til slutten av 1800-tallet da franske arkeologer innledet en lang restaureringsprosess. Arbeidet måtte opphøre på grunn av borgerkrigen i Kambodsja, men ble gjenopptatt i 1993, koordinert i fellesskap av Frankrike, Japan og UNESCO.  
Angkor ble ført opp på UNESCOs verdensarvliste i 1992. Et omfattende restaureringsarbeide pågår, deriblant rydding av skog, reparasjoner av grunnen og installasjon av drenering for å beskytte bygningene fra vannskader. For å kunne redde visse templer har det vært nødvendig å ta dem fra hverandre stein for stein og bygge dem opp på mer stabil grunn. Angkor er mål for massiv turisme med opp mot en million besøkende i året, noe som forvansker restaureringsarbeidet.Tilbake i Siem Reap, kan dagen avsluttes på baren, Angkor What!
(c) Bobleliv reiseblogg.
Jeg besøkte Kambodsja i September 2011.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: