Bobleliv i Filippinene; Malapascua, Cebu og Bohol.

3. til 21. desember 2010

 MALAPASCUA

Mens desemberkulda satte inn for fullt her hjemme, reiste vi forventningsfulle østover. Det var varme, hvite sandstrender og dykking som lokket, og målet var Malapascua. Øya blir av noen sammenliknet med Boracay før turstmassene tok over, og er en rolig, idyllisk perle. Hvite strender, klart vann og palmer er kulissene og det er behagelig avlappende å være her. Få turister, godt med plass, ingen selgere på stranda, ikke noe vannscootere og ikke noe bråk. Hit drar du for å slappe av, ikke for å feste!


De aller fleste som kommer til øya er, eller ønsker å bli dykkere. Det eneste turistaktige er alle dykkeresortene som ligger på rekke og lokker med Tresher shark, hammerheads og rokker. Det de kan garantere deg er ihvertfall en fantastisk dykkeopplevelse. Dersom du er av de som ikke liker deg 18 meter under havoverflaten er det også rikelig muligheter til å snorkle sammen allverdens fargerike, flotte fisk. I tillegg har jeg her opplevd å faktisk kunne "vraksnorkle". På en rundtur med båt rundt øya snorklet vi flere steder og fikk blant annet sett et japansk skipsvrak fra 2. verdenskrig!


Vi bodde på Exotic Island Dive Resort og kan helt klart anbefale det videre. Dette var virkelig noe annet en backpacker-livet jeg har levd på mine siste reiser. Bungalow på stranda, aircondition, minibar, nyvaskede håndklær hver dag, solsenger og servering på stranda. Jeg må ærlig innrømme at vi ikke beveget oss så fryktelig mye utenfor resorten fordi vi trivdes så godt. Etter min mening hadde Exotic det beste dykkestenteret, den beste restauranten, den beste stranden og den suverent beste servicen på hele øya, så hvorfor skulle vi egentlig det? Her er deres hjemmeside om du noen gang skal på disse trakter: http://www.malapascua.net/


Av opplevelser utenfor dykking, snorkling og strandliv kan jeg anbefale en gåtur rundt hele øya. Det er gjort på en halv dag og underveis får du møtt lokalbefolkningen som er svært vennlige, sett hanene som er bundet fast på pinner utenfor hvert hus og nytt utsikten fra lighthouse. I tillegg kan du leie båt og mannskap for en billig penge og utforske området rundt øya.
CALANGAMAN ISLAND

En dag tok vi en totimers båttur til Calangaman Island og vi ble helt overveldet over det paradiset som møtte oss der. Det var kun en annen person på øya. Han fungerte som en slags "øyvokter" som krevde en liten avgift for at vi skulle få ankre opp ved øya. Og det betalte vi gladelig! Tror nok denne øya er det nærmeste en kan komme et uberørt paradis. Prøvde ikke å dykke her, men snorkling var ihvertfall fantastisk!


BOHOL
Det var nesten trist å forlate Malapascua, men vi var klare for å oppleve bittelitt mer av Filippinenenes 7000 øyer. Neste mål var Bohol, litt lenger sørøst. Her bodde vi ved Alona beach på Panglao og var på dagsturer til Chockolate hills, båttur på elven Loboc og vi fikk sett de nydelige tarsierene, verdens minste primat.


FAKTA OM TUREN

Vi fløy Oslo - London - Hong Kong - Cebu. Fra flyplassen tok vi taxi til en fergekai helt nord på øya Cebu, en tre timers kjøretur i rasende fart. Derfra går det ferger over til Malapascua. De går noe sporadisk, men om du ikke treffer på fergetidene kan du leie en egen båt over også eller avtale med resorten du skal bo om henting.

Etter Malapascua reiste vi samme rute tilbake, deretter til fergekaia i Cebu City. Her tok vi hurtigferge over til byen Tagbilaran på Bohol og derfra taxi til Tanglao og Alona Beach. Dersom du er på budsjett-tur, går det også busser i stedet for taxi.
Siste dagen brukte vi i Cebu-City på shoppingsenteret SM. Det er gigantisk og de fleste hurtugmatkjeder og andre amerikanske og europeiske butikkjeder er representert. Senteret hadde tilogmed en egen Travel-lounge der du kunne oppbevare bagasjen på en trygg måte mens du shopper.
På veg tilbake fløy vi takk og lov ikke innom London, men Amsterdam i stedet, ettersom snø og kulde skapte kaos for mange reisende. Vi slapp unna med et kansellert fly og en time ekstra venting og kom glade, uthvilte og brune hjem til jul!
(c) Bobleliv reiseblogg.
Jeg besøkte Filippinene i Desember 2010.

Kommentarer

Most popular blog posts:

SRILANKISK MAT

Boblelivs guide til Sri Lanka

Roma med treåring: tips til barnevennlige aktiviteter.

Latinotravel del 1: Mellom-Amerika

Tilbake til Hikkaduwa i juni

HVORDAN REALISERE REISEDRØMMEN: