TRINCOMALEE - GUIDE
Reiser du til Sri Lanka på sommeren, mellom juni og september, så er det østkysten som har det mest solrike og stabile været. Mange av våre kunder ønsker å kombinere en av våre rundreiser, med noen dager med strandferie.  Da anbefaler jeg ofte Trincomale. Dette kjente turistmålet på nordøst-kysten byr på herlige, late dager ved de nydelige eviglange sansdstrendene i området.TRINCO:

For å oppklare det først som sist. Selve Trincomalee by, distriksentrum og største by i nordøst, med sine omlag 100.000 innbyggere er ikke så mye å besøke i seg selv. Som bildet nedenfor viser, så er det som en gjennomsnittlig småby på Sri Lanka, det vil si butikker, kontorer og tidvis mye trafikk. Det man egentlig mener når man snakker om "Trinco" som turistmål er strendene noen kilometer nord for byen. Henholdsvis Uppuveli (ca 6 km nord) og Nilaveli (ca 12 km nord).
 

Nilaveli-stranda er den bredeste og lengste, og her er det god avstand mellom hotellene. Her finner du flere store, flotte hotellresort med all tenkelig luksus. Rett utenfor Nilaveli-stranda finner du snorkleparadiset "Pigeon Island". Uppuveli-stranda er mindre, og beskrives ofte som et litt mer livlig sted. Her finnes det overnattingssteder i mange ulike priskategorier, og flere strandrestauranter. 
Hvordan komme seg hit?

- Legg inn Trinco som avslutning på rundtur med Norlanka Travels. Dermed kan du koble av på en deilig strand etter dager fylt med opplevelser!
- Ta lokaltransport, buss eller tog: Dette er rimelig, men vær forberedt på lite komfort,  og at det tar tid ; ) Du kan ta buss fra Dambulla, eller Batticaloa og det finnes også noen få direktebusser fra Colombo. Det går nå tog fra Colombo til Trincomalee (ca 8 timer).
- Fly: Det finnes også mulighet til å ta private småfly fra Trincomalee og frem til Ratmalana (en halvtime unna hovedflyplassen utenfor Colombo)
- Tuktuk: For øvrig transport i området og sightseeing er det først og fremst tuktuk som gjelder. Disse er lett tilgjengelig, enkelt og rimelig transport.


Praktisk informasjon:

- Trincomalee besøkes helst mellom juni og oktober.
- Omårdet ble rammet hardt av borgerkrigen og av tsunamien, men regnes nå som et helt trygt sted å feriere. Infrastruktur er gjenoppbygd og turismen vil nok blomstre i årene som kommer.
- Her snakker de fleste lokale tamilsk. Så de få singhalesiske glosene du lærte deg på stranda i Hikkaduwa kan du altså bare glemme å bruke her ; )  Aktiviteter og severdigheter:

* Snorkling og Dykking: Vil du oppleve livet under vann, finner du de best bevarte korallrevene i Sri Lanka utenfor kysten av Trincomalee. Spesielt populært er det å dykke eller snorkle ved den marine nasjonalparken «Pigeon-Island».

* Hvalsafari: Båtturer for å se delfiner og hval.

* Fort Frederick: Tidligere nederlandsk fort, som i dag er en militærbase. Verdt et besøk, blant annet for å få med deg: 

* Koneshwaram temple: et hinduistisk tempel med fantastisk utsikt over havna.  Og:

* Lovers Leap / Swami Rock: om dette stedet er basert på en legende eller en sann historie, vet jeg ikke sikkert, men de har altså sin helt egne "Romeo og Juliet" her altså.

* Kanniya Hot Springs:  Syv oldtidsbrønner på et lite område, med fenomenet at alle inneholder vann med ulik temperatur

* Krigskirkegård: Minnesmerke fra andre verdenskrig. Ligger langs veien mellom Uppuveli og Trincomalee.Spis og bo:

Bra hoteller på Uppuveli-stranda:
* Trinco Blu: Stort, flott hotell med alle fasiliteter.
* Sea Lotus Park: Budsjetthotell med svømmebasseng
* Coconut Beach Lodge: Gjestehus, backpackersted.


Bra Hoteller / Resorts på Nilaveli-stranda:
* UGA: Jungle Beach.
* Anilana
* Nilaveli Beach Hotel
* Nilaveli Beach Resort
* Pigeon Island Beach Resort

Restauranter:  
* Fernando´s Bar: Sjarmerende sted, midt på Uppuveli-stranda.
* French Garden: Backpackersted med god, rimelig sjømat og hyggelig stemning. (De har også billige rom)
Har du vært i Trinco? 
Vil du dele dine beste tips? 

ANDRE BLOGGINNLEGG OM TRINCOMALEE:
* Uppuveli Beach
* Nilaveli Beach
* Koneshwaram temple

Etiketter: ,