Sosial rundreise på Sri Lanka DAG 6I dag besøkte vi et av de aller største severidghetene i landet: Sigiriya. Et sted med historisk sus og en spennende skjebne. Vi hadde med en dyktig lokal guide, som kunne gi oss en god beskrivelse av hva som har hendt her de siste 1600 år. På bildet fikk vi samlet hele gjengen før vi startet å gå opp trappene. Ni personer gikk helt til toppen av løvehodet. Imponerende innsats opp og ned 2500 trinn og knirkete metalltrapper langs fjellsiden!  
Vi som tok det litt mer med ro, hadde også mye å utforske i området nedenfor de bratteste partiene. Sjekk ut dette kjempeekornet som fikk mat fra selgeren!


Her følger fire bilder fra veien opp, løveføttene og utsikten fra toppen. Disse bildene er tatt av Ingborg Lindseth da hun reiste med Norlanka Travels i november 2017.


Foto:  www.hamacareise.com

Foto:  www.hamacareise.com

Foto:  www.hamacareise.com

Foto:  www.hamacareise.com


Etter vi kom ned fra løvehodet, ble gruppen litt splittet. Anne og Kjell fra Ålesund, skulle reise videre til østkysten og sjåføren vår Amila fraktet de dit. Litt vemodig å ta farvel etter seks superspennende dager sammen. Håper vi sees igjen på Sri Lanka en dag!

14 personer fortsatte rundreisen, da vi enda har et par opplevelser igjen.


Landsbyliv

Vi hadde arrangert en tur med oksekjerre og båt (sistnevnte kom dog litt overraskende) til en liten landsby ved Dambulla. Her fikk vi sett hvordan mange lever enkelt (men godt) her på landsbygda. 


En koselig dame viste oss hvordan den tradisjoneller "Rice & Curryen" blir laget. Her ble alt gjort på den tradisjonelle måten, men rasping av kokosnøtter, knusing av chili og blanding av maten i steinmorter utendørt. Maten ble kokt over ild i det enkle kjøkkenet. Heldigvis fikk vi spise til slutt, og det smakte himmelsk. Ingenting slår hjemmelaget tradisjonsmat!  Siste stopp

Derfra gjenstod siste etappe. En fire timers kjøretur til Negombo.  Dilhan (sjåføren) kjørte som vanlig rolig og sikkert i den kaotiske srilankaiske trafikken og vi kom trygt frem til strandbyen i vest. Her sjekket inn på turens siste hotell "Paradise Hotel". Planen nå er vel to veldig rolige dager før de fleste i gruppe vender snuten hjemover til Norge. Etiketter: ,