Sosial rundreise på Sri Lanka DAG 5


Etter nok en deilig hotellfrokost på Thilanka, sjekket vi ut og satte oss igjen i bussen.  Det er nå blitt den 13. juli og vi er på dag 5 av denne sosiale rundreisen på Sri Lanka.

On the road again..

Vi kjørte ut av Kandy og videre nordover. Det vil si at det raskt gikk ned fra høyden og vi var ned i lavlandet og det merket vi på temperaturen.  Ved byen Matale stoppet vi ved et Hinduistisk tempel. Rundt 20% av befolkningen på Sri Lanka er hinduistisk (mot 70 % buddhister). Disse templene er fargerike, i blått, rødt, grønt med mer, og det er ofte mange ulike guder avbildet på utsiden.  Likeledes som i de buddhistiske templene må en kle seg etter reglene for å komme inn. Det vil si at en skal ha på seg klær som dekker knær og skuldre. Dette gjelder både menn og kvinner. 


Krydder, urter og Ayurvedisk medisin

Neste stopp var ved en "Spice and Herbal Garden". På Sri Lanka er det mye mer alminnelig kjent hvordan ulike planter og urter brukes forebyggende og helsefremmede. Etter hundrevis av år med et sterk ayurvedisk tradisjon, og først nylig bruk av "vestlig medisin" er det mye kunnskap om dette.  Dette er det spennende for oss å få et lite innblikk i.  Vi lærte blant annet om hvordan pepper vokser, hvordan det srilankiske Curry-pulveret lages og hvilke kremer vi burde kjøpe for ikke å få rynker. En bonus var 10 minutter deilig rygg- og skuldermassasje fra Ayurvedia-studenter. Deilig!OBS!  Prisene er høye på disse stedene. De tar seg godt betalt for å demonstrere og vise fram produkter, og noen opplever litt kjøpepress tilslutt.  Husk:    1) det er lov til å kikke uten å kjøpe noen ting!      2) ikke kjøp mer enn du har råd til!
Det er bare 75 km, og ca 2 timers effektiv kjøretid mellom Kandy og Dambulla.  Men med vår buss, program, lunsj og stopper underveis var klokka nesten tre da vi kom frem til hotellet Kassapa Lions Rock nær Sigiriya. En sliten gjeng ble belønnet av synet av  "løvehodet" fra svømmebassenget. 

På toppen der skal vi i morgen!
The Golden Temple

Noen valgte å bli og nyte tiden ved svømmebassenget, mens resten tok turen til grottetempelet i Dambulla. Også kalt "The Golden Temple"
Tempelet er et av syv steder på Sri Lanka som står oppført på UNESCOS verdensarvlsite.

Det er det største og best bevarte huletempel-komplekset på Sri Lanka, og ruver 160 meter over det ellers flate i landskapet. De mest kjente attraksjonene, er fem enorme grotter som inneholder statuer og malerier. Den eldste fra 100 år før kristus, altså over 2100 år gamle! De aller fleste statuene er relatert til Gautama Buddha og hans liv. Vi lærte også forskjell på de syv ulike tilstandene som Buddha er avbildet i.  


Etiketter: ,