Sosial rundreise på Sri Lanka DAG 3


Foto: Ingeborg Lindseth

Det er moro å kjøre tog på Sri Lanka.  
Veiene er svingete opp og ned, hit og dit. 
Og høylandet er helt vannvittig vakkert, og veldig grønt!

Dette er vel den korte oppsummeringen fra i dag.

Togreisen Ella - Nanu Oya


Dagen i dag startet (heldigvis) litt senere enn i går.  Vi var ferdige med frokost, utsjekk og samlet i bussen til 08:30. På stasjonene i Ella, kom det blå toget ristende og tutende, og vi kom oss ombord. Vi hadde valgt andre klasse-billetter for å ha muligheten til å åpne vinduene og ta bilder underveis. Togsettet var nyere en forventet, og i vår vogn gikk det faktisk ikke an åpne dørene i fart. (dette er ellers vanlig i de fleste togsett). Derfor måtte vi være ekstra kreative for å få takk de typiske "hodet ut av vinduet i fart - bildene". Men jammen fikk vi til det og!


Sjekk vår Facebookside for flere bilder fra togturen!
En kan si at jernbanen er et av de tydeligste sporene etter britenes kolonitid. De trengte nemlig et effektivt transportmiddel blant annet for å frakte teen fra fabrikkene.

Underveis på dagens etappe kom det både litt regn og tåke, og når vi gikk av på stasjonen i Nano Oya (etter to og en halv times togtur) var det rett og slett kjempekaldt! Det var mye folk på toget denne dagen, så vi måtte gå noen hundre meter til bussen, og holdt på å fryse hjel!  Her ble vi heldigvis møtt av vår trygge sjåfør, Dilhan. Han tok oss med til Nuwara Eliya hvor i spiste på en restaurant med utsikt til innsjøen, Gregory Lake. Turens tregeste service her, men ok mat. 

Vår dyktige sjåfør frakter oss trygt gjennom dagens svingete etappe. 


Besøk på tefabrikk

Deretter kjørte vi videre gjennom høylandet. Fortsatt vakkert, men nå inntullet i tåke! Vi var innom tefabrikken "Blue fields" og fikk en grundig demonstrasjon av prosessen fra tebusker til rykende varm te. Så nå har vi lært om de ulike tetypene, (BOP, BOPF, Pekoe,  osv) og helsefordelene av grønn og hvit te. Og selvfølgelig hadde de en butikk der også, slik at vi fikk kjøpt med oss en smaksprøve eller to til Norge. 
Full fart i svingene


Så ble det en ny transportetappe. Nedover mange høydemeter via svingete veier. Selv om veiene er smale, er det visst gooood plass til både grønnsaksboder og plantasjer i vegkanten! Her opplevde vi  også blomsterselgernes beste salgstriks: 1)  Stå å prøv og selg en fin blomsterbukett i en sving, da bussen vår kjører forbi,   2)  løp i full fart til neste sving, tilby samme blomsterbukett der   3)  gjenta i sving , 3, 4, og 5.  Innen Sving 6 er nok blomstene solgt ;)  ......  800 rupees betalte jeg!


Det tok tid å kjøre i svingene med stor buss, så det var langt på ettermiddagen før vi var fremme i Kandy. Her ble det innsjekk på "Thilanka Hotel". Her skal vi være i to dager, det er bra å få litt mer tid på dette fine hotellet. Vi har spist deilig middagsbuffet med turens beste dessertbord i kveld, så dette lover bra.

Snakkes i morgen!

Etiketter: