12. okt. 2016

Boblelivs guide til Hikkaduwa

Hikkaduwa passer for alle, både unge, gamle og familier trives godt her. I tillegg til gode muligheter for avslappende strandliv på en av de lengste og fineste strendene i hele landet, så er det også mange muligheter til ulike aktiviteter. 


Hikkaduwa er ikke et sånt "øde sted - postkortbilde" med bare hav, strand, bølger, urørt natur og ingen folk. Her i Hikkaduwa er det strandrestauranter, folk og røre. Backpackere, surfere, pensjonister, barnefamiler og bryllypsreiser i en god mix!

Selve Hikkaduwa by/sentrum, bortenfor turiststrøket er ikke sååå koselig, og her er en del trafikk (hovedveien langs sør-kysten passerer her, som den gjør langs alle strandstedene langs kysten). På stranda derimot, der hotellene er, og turistene for det meste vil oppholde seg høres ikke denne støyen. Her er det bare bølgesus for alle penga!


Selv om Hikkaduwa har vært en populær turistdestinasjon i årtier, så er det allikevel ikke overturistifisert. Her finnes fortsatt den autentiske Srilankiske sjarmen og en ser lokalbefolkningen som holder på med sine hverdagslige sysler iblandet turistene.

Den ene delen av stranda er det bra å surfe, så her er det litt bølger. Dette er noe godt svømmedyktige og spesielt større barn synes der veldig moro. (anbefaler å leie boogiebard til barna og la de leke i vannkanten!)

Den andre delen av stranda (Hikkaduwa beach) ligger skjermet av et korallrev, så her er det mindre bølger og lettere å bade for alle aldre og svømmeferdigheter.
Det finnes mulighet for fest og moro også får den som vil prøve seg på uteliv - Sri lanka style :) Gjerne med beina i sand og god musikk fra liveband!

Foretrekker du ro, fred og avslapping, så er det deler av Hikkaduwa som er perfekt for dette og. Litt unna sentrum (mot Dodanduwa) høres kun bølgeskvulp. Bor du her, går an å ta en tuktuk inn for å besøke en av de mange strandrestaurantene på kveldstid.

Sjekk ut "At Ease Beach Hotel" hvis du bo i dette rolige området, men fortsatt ha kort vei inn til liv og røre! Beste tid å reise på?

November til April regnes som høysesong, denne tiden har det beste klimaet. Men Hikkaduwa kan besøkes hele året! Temperaturen ligger på pluss/minus 28 grader året rundt.

På sommeren er det mye roligere her, få turister og behagelig stemning. Den norske sommerferietiden, juni,juli og august har også stort sett sol og godt vær. Sjøen er litt røff for å bade denne tiden, så jeg vil anbfefale at du bor på et hotell med svømmebasseng. Den store fordelen er at hotellene senker prisene på sommeren, så du kan gjøre en skikkelig god deal på et flott hotell med svømmebasseng!

April/Mai og September/Oktober er kjent for å ha litt mer regn, dette kommer oftest som kraftige skurer på ettermiddagen og nettene. Igjen, ingen fasit her.


Valg av hotell?

I Oktober 2017 åpner vi vårt eget "At Ease Beach Hotel". Dette blir et lite, personlig hotell med 10 flotte rom, svømmebasseng og restaurant, beliggende rett på den rolige delen av stranda i Hikkaduwa. Det vil si at dere slipper unna lyden fra barer og restauranter i det det travle turiststrøket, og kan sovne på kveldene til lyden av bølgeskvulp. Samtidig er det bare en kvarters rusletur langs stranda, eller 10 kroner med tuktuk unna, de dagene dere vil oppsøke litt mer liv og røre, prøve flere typer restauranter, shoppe i en av de mange butikkene og lignende. "At Ease Beach Hotel" har to romkategorier, seks flotte dobbeltrom med privat balkong med sjøutsikt og fire større familierom med to dobbeltsenger og balkong. Fra vår facebookside, vil det snart komme en annonse med gode tilbud på rom på dette hotellet.

På Norlanka Travels nettsider, beskriver jeg også andre fine hotell i Hikkaduwa. Prøv også gjerne et søk med Agoda-boksen der, det finnes et utrolig godt utvalg i hotell med ulike standarder


Noen andre bloggere sine meninger om Hikkaduwa:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar