NORGE VS SRI LANKA

Jeg kom over siden GLOBALIS.NO her om dagen, og ble sittende og kikke.  FN står bak siden, og de kaller det selv et interaktivt verdensatlas. Her finner du info om FN´s tusenårsmål og hvordan alle verdens land ligger an da det kommer til fattigdom, barnedødelighet, likestilling og så videre. I tillegg kan du sammenligne land, og da valgte jeg meg såklart Norge og Sri Lanka:


Jepp, Norge er fem ganger så stort, men så bor det derimot over 4 ganger så mange mennesker her på Sri Lanka. Mye høyere befolkningstetthet med andre ord! Den neste som kommer er vel heller ingen overraskelse. Norge er MYE rikere enn Sri Lanka!
Denne skal jeg sende i posten til hespetreet av en helsesøster som sa at jeg var uansvarlig som tok med Sanja til Sri Lanka før hun var vaksinert opp til minst halvannet år. De har et rimelig bra vaksinasjonsprogram her på Sri Lanka faktisk! IN YOUR FACE!


Desverre! 2,7 jorkloder, det har vi faktisk ikke, så  SKJERPINGS FOLKENS! At Sri Lanka kommer "godt ut her", skyldes nok desverre ikke et glødende engasjement for miljøvern, men henger nok derimotførst og fremst sammen med sammenligning nummer to: pæng! Hadde gjennomsnitsmannen her på Sri Lanka hatt råd til en bil til seg, en til kona og en flatskjermtv på hvert rom, så hadde han nok kjøpt det.  Jeg tror begge land trenger mer fokus på miljøvern, hver på sin måte!