6 kommentarer
 1. Takk for tipset. Denne skal jeg Evernot-e.

  SvarSlett
 2. Ser ut som en film verdt å se....jeg gjør alltid mitt ytterste for å unngå de stedene alle andre backpackere drar til...men noen ting må jo bare sees(slik som salt flats i Bolivia,som jeg var på for 3 dager siden..).
  Jeg tror backpackere generelt er flinkere til å ta med søppelet sitt enn det de lokale er. I både Sør Amerika og Asia er det komplett og totalt sosialt akseptert å kaste alt man har av plastposer,flasker,papir og annet søppel rett på gaten..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jeg enig i! Men noen steder er det slik at det er turistene som har gjort at store kvanta med plast- og glassflasker i det hele tatt befinner seg der..
   Og i tilegg er vi ufrivillig med på en annen slags forsøpling ved at vi er med på å forandre stedene vi besøker. Turister tar med seg sine preferanser og sin kjøpekraft til stadig nye steder i søken etter noe "ekte" og "autentisk". Der det finnes turister, vil et sted stå i fare for å miste sitt opprinnelige særpreg og det dukker opp pizzarestauranter og barer med billig sprit på hvert gatehjørne.. For ikke å snakke om prostitusjon, narkotika osv..

   Slett
 3. Ja, denne virker spennende. Jeg var i kontakt med regissøren før sommeren, og vi har drøfta muligheten av å ha en visning av filmen i Stavanger. Han var veldig interessert i det. Kanskje noe å få til andre steder i Norge også?
  Må ellers få sagt at jeg er overbegeistret over de siste innleggene dine. Skal skrive en sak om de på www.reisenspedagogikk.no som kroneksempelet på hvordan ting skal gjøres.

  SvarSlett
 4. Håper det blir en visning i Oslo også.

  Jøss, det høres da fint ut, takk for kompliment! Bra du liker :)

  SvarSlett